Maserati GrandCabrio Sport la Geneva 2011

După ce a uimit lumea auto prin lansarea modelului GranCabrio la Salonul Auto de la Frankfurt, cu prilejul Salonului Auto de la Geneva 2011, Maserati plănuieşte să ridice decapotabila din gamă la un cu totul alt nivel de performanţă şi manevrabilitate prezentând noul GranCabrio Sport.

Conceput pentru a se alătura modelelor sport deja consacrate, GranTurismo S şi Quattroporte Sport GT S, noul GranCabrio Sport este dotat cu o versiune mai puternică şi mai eficientă a motorului V8 Maserati de 4.7 litri şi cu o cutie de viteze ZF cu transmisie automată în 6 trepte.

Acest motor atinge performanţe încântatoare cu 450 cai putere, 510Nm cuplu maxim şi o viteză maximă de 285 Km/oră. Programul de reducere a fricţiunii de la Maserati face ca motorul de pe GranCabrio Sport să fie mult mai reactiv la cea mai mică manevra a şoferului, reuşind să reducă în acelasi timp consumul de carburant cu 6%.

Soft-ul MC Auto Shift ce echipează transmisia în 6 trepte a noului GranCabrio Sport este menit să optimizeze timpii de reacţie ai cutiei de viteze. Acesta a fost dezvoltat special pentru modelul GranCabrio Sport şi are la origine transmisia de pe Quattroporte Sport GT S.

Manevrabilitatea nu a fost neglijată, aceasta fiind îmbunătăţită atât prin adaptarea discurilor de frâna cât şi prin upgradarea sistemul Skyhook active suspension pentru un comportament sportiv.

În ceea ce priveşte designul exterior, Maserati GranCabrio Sport este caracterizat de un aspect mai dinamic, mai sportiv. La prima vedere, partea frontală este cea care atrage atenţia prin grila neagră, tridentul cu acente roşii şi farurile negre cu contur alb.

Odată cu lansarea noului GranCabrio, Maserati prezintă şi o noua culoare pentru exterior: Rosso Trionfale, inspirată de roşul traditional italian, folosit pe modelele Maserati de competiţie în anii 1950 - în 1957 Juan Manuel Fangio a câştigat cel de al-V-lea sau Titlu Mondial la Formula 1 la volanul unui Maserati 250F roşu.

Noul Maserati GranCabrio va fi disponibil începând cu vara anului 2011.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.