Maserati Levante vs. un cal de curse. Ca să ştim ce-i poate blana în off-road [VIDEO]

Cei de la Maserati părăsesc confortul asfaltului şi îl scot pe Levante...

Cei de la Maserati părăsesc confortul asfaltului şi îl scot pe Levante acolo unde mulţi dintre propriatari nu au curaj: în off-road. Doar că testul ”comparativ” nu este făcut cu un adversar pe masură, ci SUV-ul este pus la întrecere cu un cal. Provocarea a avut şi o aromă competitivă, deoarece a fost făcută între doi fraţi: Dan Skelton, ambasadorul Maserati a ajuns în spatele volanului noului Maserati Levante 3.0 diesel, în timp ce fratele său Harry Skelton, jockey profesionist, a luat frâiele unui cal de curse. Finalul poate fi văzut în clipul alăturat. 

Despre Maserati Levante

Maserati a intrat pe segmentul SUV-urilor prin lansarea modelului Levante, în premieră mondială la Salonul Internaţional Auto de la Geneva. Levante este disponibil cu două motorizări, un diesel de 275 de cai-putere şi un V6 Twin-Turbo pe benzină construit de Ferrari care dezvoltă 350 de cai-putere. Motorul pe benzină a fost consturit de Ferrari, dar dezvoltat de Maserati. 

Pentru Levante, V6 va fi cel mai puternic motor, V8-ul constructorului fiind păstrat pentru Quattroporte. Primul SUV al constructorului italian se laudă cu un sprint până la 100km/oră realizat în 5,2 secunde şi o viteză maximă de 260 km/oră. Maserati a testat Levante pe 5 continente, expunându-l la condiţii meteo care au variat între -35 de grade şi 50 de grade Celsius. 

Levante, ca şi celelalte modele ale italienilor de la Maserati, a primit sistemul de tractiune integrală inteligentă S4. Prin Levante, compania nu doar că îşi îmbogăţeşte gama de modele, dar îşi face şi intrarea în mult-râvnitul segment al SUV-urilor, unde toţi constructorii vor să intre, dacă nu au intrat deja.

Tot mai mulţi constructori aflaţi în urmă cu câţiva ani departe de această zonă au făcut pasul, probabil inspiraţi de succesul comercial de care se bucură aceste maşini. Astfel, Bentley (Bentayga), Lamborghini (Urus), Jaguar (F-pace) şi Rolls-Royce (Cullinan) au intrat sau urmează să intre pe segment, unde Porsche se bucură deja de  succes cu Cayenne.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.