Maserati MC12 - record la Nurburging

Maserati MC12 este cel mai rapid model de serie pe circuitul de la Nurburgring, demonstrând acest lucru într-o cursă împotirva altor patru rivali de calibru.

Maserati MC12 - record la Nurburging Maserati MC12 - record la Nurburging

Maserati MC12 s-a confruntat pe circuit cu Pagani Zonda F Clubsport, Ferrari Enzo, Koenigsegg CCX şi Porsche Carrera GT. Nu, nu este vorba de un război între constructori şi nici de vreo emisiune de profil, ci toate aceste maşini aparţin unui singur propiretar. Pentru că este mai degrabă un entuiziast, fericitul proprietar a apelat la Marc Basseng un piot din American Le Mans să conducă disputa între supercaruri.

Ce la mai rapid s-a dovedit Maserati MC12, model ce a realizat un timp de 7:24:29, secondat de Pagani Zonda cu 7:24.65, Enzo (7:25.21), Porsche Carrera GT (7:28.71), iar ultimul a fost Koenigsegg CCX . Cu acest timp, MC12 nu a devenit doar cel mai rapid dintre suita de supercaruri deţinute de misteriosul proprietar, ci şi cel mai rapid model de serie care a alergat la Nurburgring. Dodge Viper ACR este momentan deţinătorul recordului pe Ring, dar acest model este departe de a fi unul de serie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.