Maşina anului 2008

Europenii aşteaptă cu nerăbdare data de 19 noiembrie, când un juriu format din 58 de jurnalişti din 22 de ţări va desemna "Car of the Year 2008", dintr-un total de şapte finaliste.

Maşina anului 2008 Maşina anului 2008
Cele şapte finaliste pentru titlul european sunt: Fiat 500, Ford Mondeo, Kia cee’d, Mazda2, Mercedes C-Klasse, Nissan Qashqai şi Peugeot 308. Dintre cele 32 de modele eligibile, nu au intrat în cursă noile Audi A5/S5, Renault Laguna sau VW Tiguan, maşini de la care constructorii respectivi au mari aşteptări. Analiştii consideră că Fiat 500 are cele mai mari şanse, datorită valului de simpatie de care se bucură nu doar în Europa, dar nu sunt excluse surprize din partea japonezilor, care au două reprezentante între finaliste.

Pe plan naţional, în competiţia "Maşina Anului" una dintre asociaţiile presei auto, APAR, şi-a desemnat finalistele. Jurnaliştii din juriu au ales atât modele aflate deja în vânzare (Fiat Linea, Ford Mondeo, KIA c'eed, Skoda Fabia, Toyota Corolla/Auris), dar şi câteva din premierele naţionale de la SIAB 2007: Mazda2, Mitsubishi Lancer, Renault Laguna şi Subaru Impreza. La acestea se mai adaugă Peugeot 308, importatorul mărcii franceze nefiind prezent la salonul auto românesc. Cât de curând aşteptăm şi lista cu cele 8 finaliste ale celeilalte asociaţii, UZEAR, care a ales un număr de 31 de modele eligibile.

Aşadar, şi în acest an, România va avea două titluri "Maşina Anului", acordate de jurnalişti, situaţie unică în Europa.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.