Maşina de carton - GALERIE FOTO - VIDEO

Cei mai experimentaţi membri ai echipei Lexus...

Maşina de carton  - GALERIE FOTO - VIDEO Maşina de carton - GALERIE FOTO - VIDEO

 


Cei mai experimentaţi membri ai echipei Lexus - „samuraii” design-ului auto - sunt denumiţi „takumi”. Ei sunt adevăraţii stăpâni ai esteticii şi folosesc hârtia şi cartonul pentru a proiecta maşinile viitorului, dincolo de lutul clasic.

Pentru a marca importanţa designerilor, cei de la Lexus au angajat o echipă de cinci designeri şi modelatori din Marea Britanie (companiile LaserCut Works şi Scales and Models), care, cu ajutorul producătorului de ambalaje DS Smith, au construit „maşina Origami”, o replică dotată cu motor electric a sedanului sport Lexus IS.

GALERIE FOTO

Maşina este fabricată dintr-un cadru de aluminiu şi oţel şi 1.700 fâşii de carton, tăiate cu ajutorul unui laser, scrie Gandul.info.

Astfel, „caroseria” bolidului de carton este complet reciclabilă. Lexus-ul unic dispune de toate dotările, inclusiv interior complet, uşi funcţionale, faruri şi roţi (la fel de funcţionale). Mai mult, maşina se poate „deplasa”, cât timp afară nu plouă. 

Folosindu-se de modelul 3D al bolidului IS, echipa de designeri a împărţit proiectul în secţiuni - caroserie, bord, scaune, roţi etc. Fiecare secţiune a fost randată digital în fâşii cu o grosime de 10 mm, tăiate cu laserul. Fiecare din cele 1.700 de elemente are un număr de referinţă unic, pe care echipa l-a folosit apoi la construirea maşinii. Piesele au fost lipite cu ajutorul unui lipici pentru lemn pe bază de apă, iar procesul a durat trei luni.

Echipa recunoaşte că au existat şi momente stresante în timpul execuţiei maşinii Origami. „Scaunele au avut nevoie de ajustare, ca şi roţile”, a declarat Ruben Marcos, fondatorul şi directorul Scales and Models Company.

Lexus va prezenta oficial maşina din carton IS în data de 8 octombrie, în cadrul expoziţiei Grand Designs Live, din Birmingham, Marea Britanie. Din nefericire pentru cei care doreau să conducă o maşină reciclabilă, aceasta nu va fi produsă în serie, scrie bbc.com. 


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.