Maşina electrică de 5.000 euro va fi un Renault

Vă mai amintiţi care era sloganul înaintea lansării Dacia Logan? Maşina de 5.000 euro. Francezii reutilizează această expresie şi promit că vor fi primii care vor construi maşina electrică de 5.000 euro. Mă rog, un fel de maşină.

Maşina electrică de 5.000 euro va fi un Renault Maşina electrică de 5.000 euro va fi un Renault

Să ne amintim de Salonul Auto Frankfurt 2009, unde Renault a surprins asistenţa cu un cvartet de concepte de maşini electrice, pe care a promis că le va băga în producţie începând din 2011. Printre acestea se număra şi Renault Twizy, un vehicul cu 4 roţi, volan şi două locuri în tandem, care aduce mai mult a scuter decât a maşină.

Ei bine, recent, Odile Desforges, vice-director general Renault, a anunţat că modelul de serie va apărea între 2011 şi 2012 şi va costa, atenţie, doar 5.000 euro. Deci Twizy va fi prima maşină electrică de 5.000 euro a producătorului francez, urmând a fi asamblată în Spania, la uzina de la Valladolid. Rămâne de văzut dacă nu se va repeta istoria "maşinii de 5.000 euro" care, de fapt, a fost Loganul de 6.900 euro...

Ce credeţi, va costa Twizy doar 5.000 euro?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.