Maşină gratis de la asigurator cât timp a ta este în service. De ce acte ai nevoie

Pentru a accesa acest drept, şoferii trebuie ...

Maşină gratis de la asigurator cât timp a ta este în service. De ce acte ai nevoie Maşină gratis de la asigurator cât timp a ta este în service. De ce acte ai nevoie

Potrivit modificărilor aduse legislaţiei RCA, intrate în vigoare anul trecut, asiguratorul trebuie să-i furnizeze şoferului despăgubit o maşină pe perioada în care cea avariată este în service, se arată în Norma nr.20 din 27 iulie 2017, informează Ziarul Financiar

Şoferii pot prelua maşina de schimb de la o companie de închirieri auto, iar firmele de asigurare sunt obligate să deconteze acest serviciu încă din 2017, când a intrat norma în vigoare.

Pentru a accesa acest drept, şoferii trebuie să obţină nota de constatare şi devizul de reparaţie şi să obţină confirmarea de la asigurator. Aceştia vor primi o maşină similară cu maşina deţinută. În conformitate cu devizul de reparaţie, pentru 4 ore de manoperă se acordă o zi de închiriere.

Conform legii, maşina de schimb se acordă doar dacă reparaţia se face pe RCA-ul vinovatului. Potrivit estimărilor ZF, în România, aproximativ 200.000 de şoferi sunt implicaţi anual în dosare de daună pentru poliţe de asigurare obligatorie RCA.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.