Maşina Jandarmeriei, pusă la punct de şoferii bucureşteni pentru că circula pe contrasens – VIDEO

Autor: Marius Vișan 22 ian. 2018 Știri auto
Maşina Jandarmeriei, pusă la punct de şoferii bucureşteni pentru că circula pe contrasens – VIDEO

Adrian Moraru a postat pe Facebook un clip cu cea mai recentă gafă a Jandarmeriei. Maşina de intervenţii a fost surprinsă circulând pe contrasens, pe strada Uruguay din Bucureşti. După cum remarcă şi autorul postării, maşina nu îşi justifică prezenţa ei pe contrasens pentru că nu are girofar.

Iată descrierea de pe Facebook

Masina de Jandarmerie pe contrasens pe Uruguay. Initial aveau tupeu si ne flashuiau. Cand au realizat ca suntem 3 masini in coloana si am scos telefonul s-au cumintit si au dat cu spatele. Nu aveau girofar, nu se justifica sa o ia pe contrasens. O fac doar sa scurteze drumul.

Reacţia Jandarmeriei Capitalei

„Acesta a fost chemat de superiori săi pentru a explica ce s-a întâmplat şi în urma discuţiilor a recunoscut că nu a observat semnul de interzis, iar în momentul în care a întâlnit alte maşini, a realizat şi a dat prioritate de trecere vehiculelor care circulau regulamentar. Împotriva conducătorului auto vor fi luate măsuri disciplinare de către superiorii săi”.

VIDEO

Voi ce aţi fi făcut în locul lor?

 

Nu ar fi singurul derapaj pe care oamenii legii îl fac

În noiembrie 2017, un poliţist cu atribuţii de logistică în cadrul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă nr. 1 a ieşit cu bâta în mână la un alt şofer, în Bucureşti, fiind pe contrasens.

„Cu privire la imaginile difuzate online şi preluate şi de posturi de televiziune, în care este surprinsă o autoutilitară care se deplasează pe contrasens, iar conducătorul auto aflat la volanul ei are un comportament agresiv faţă de ceilalţi participanţi la trafic, vă informăm următoarele:

Conducătorul auto a fost identificat şi cu regret am constatat că persoana care apare în imagini este agent cu atribuţii de logistică în cadrul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă nr. 1.

Au fost declanşate de urgenţă, din dispoziţia conducerii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, verificări cu privire la acest angajat, urmând a fi dispuse măsuri legale.

În mod public şi transparent ne asumăm faptul că acest bărbat face parte din instituţia noastră, dar un asemenea comportament nu este şi nu va fi tolerat pentru niciun poliţist şi totdată ne cerem scuze pentru această situaţie.

Având în vedere modul de manifestare al celui în cauză, Poliţia Capitalei, prin Secţia 1 Poliţie, s-a sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de ameninţare. Pe această cale facem apel la conducătorul auto împlicat în eveniment să se prezinte la această subunitate de poliţie.”

Autocarul Jandarmeriei, filmat în timp ce depăşeşte la milimetru pe linia de tramvai – VIDEO

Tot în noiembrie 2017 au apărut în online imagini cu un autocar al Jandarmeriei când face o depăşire periculoasă.

Potrivit înregistrării, şoferul evită în ultimul moment impactul frontal cu un tramvai care venea din sens opus.

„Este foarte bine că au identificat autocarul, cei de la Jandarmi fac verificări să vadă cine l-a condus şi trebuie să vedem probaţionat ca să nu sancţionăm un om nevinovat, iar dacă, din verificări, vor rezulta elemente clare că a greşit, trebuie să fie dispuse măsuri în consecinţă. Nu văd alte măsuri decât cele legale. Avem excepţii de la lege dacă era în misiune. Dar să se facă dovada că a fost în misiune şi se va elimina caracterul contravenţional al faptei”, declara atunci, Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide