Maşinile 4x4, tot mai preferate de români

Peste 20% din automobilele vândute în România, în 2018 sunt cu tracţiune integrală

Maşinile 4x4, tot mai preferate de români Maşinile 4x4, tot mai preferate de români

Vânzările de automobile cu tracţiune integrală au continuat să se aprecieze anul trecut pe piaţa locală, pe măsură ce şi producţia locală s-a concentrat pe SUV-uri, atât la Dacia cât şi la Ford.

Potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), maşinile cu tracţiune integrală reprezintă 20,3% din totalul livrărilor realizate în primele 11 luni din 2018, respectiv un volum total de 29.437 unităţi, în creştere cu 16,8% faţă de 2017 (sub creşterea medie, 22,5%).

Dintre mărcile prezente pe piaţa auto locală, Dacia este de departe numărul unu când vine vorba de maşini 4x4, datorită SUV-ului Duster. În primele 11 luni ale anului, aproape 20% din vânzările Dacia au fost reprezentate de Duster 4x4, iar acesta a reprezentat aproape 30% din vânzările locale de maşini cu tracţiune integrală. SUV-ul produs la Mioveni a înregistrat anul acesta vânzări cu 50% mai mari decât în perioada similară a anului trecut.

De partea cealaltă, la Ford Craiova americanii au demarat în vara acestui an producţia versiunii 4x4 a SUV-ului EcoSport. 

Cele mai mari ponderi ale versiunilor 4x4 sunt înregistrate la mărci precum Land Rover, unde toate au fost cu tracţiune integrală, urmată de BMW cu 81% şi Mercedes-Benz cu 76%.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.