Maşinile 4×4, tot mai preferate de români

Autor: Bogdan Alecu 31 dec. 2018 Știri auto
Maşinile 4×4, tot mai preferate de români

Vânzările de automobile cu tracţiune integrală au continuat să se aprecieze anul trecut pe piaţa locală, pe măsură ce şi producţia locală s-a concentrat pe SUV-uri, atât la Dacia cât şi la Ford.

Potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), maşinile cu tracţiune integrală reprezintă 20,3% din totalul livrărilor realizate în primele 11 luni din 2018, respectiv un volum total de 29.437 unităţi, în creştere cu 16,8% faţă de 2017 (sub creşterea medie, 22,5%).

Dintre mărcile prezente pe piaţa auto locală, Dacia este de departe numărul unu când vine vorba de maşini 4×4, datorită SUV-ului Duster. În primele 11 luni ale anului, aproape 20% din vânzările Dacia au fost reprezentate de Duster 4×4, iar acesta a reprezentat aproape 30% din vânzările locale de maşini cu tracţiune integrală. SUV-ul produs la Mioveni a înregistrat anul acesta vânzări cu 50% mai mari decât în perioada similară a anului trecut.

De partea cealaltă, la Ford Craiova americanii au demarat în vara acestui an producţia versiunii 4×4 a SUV-ului EcoSport. 

Cele mai mari ponderi ale versiunilor 4×4 sunt înregistrate la mărci precum Land Rover, unde toate au fost cu tracţiune integrală, urmată de BMW cu 81% şi Mercedes-Benz cu 76%.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide