Maşinile cu volan pe dreapta ar putea să nu primească omologare în România. Care sunt condiţiile

Pe lângă actualizarea unor prevederi tehnice ...

Maşinile cu volan pe dreapta ar putea să nu primească omologare în România. Care sunt condiţiile Maşinile cu volan pe dreapta ar putea să nu primească omologare în România. Care sunt condiţiile

Autorităţile au lansat în dezbatere publică un proiect pentru modificarea reglementărilor privind omologarea vehiculelor.

Pe lângă actualizarea unor prevederi tehnice privind emisiile poluante, mase şi dimensiuni, au fost completate prevederile aplicabile maşinilor cu volanul pe partea dreaptă provenite din alte state decât statele membre ale Uniunii Europene.

Directorul RAR, George Dincă, a explicat pentru evz.ro că noile modificări vizează maşinile cu volan pe dreapta. „Odată cu aprobarea acestor modificări, maşinile care vor veni din afara Uniunii Europene, dacă au volan pe dreapta, nu primesc omologare”. Conform acestuia, noua modificare intră în vigoare într-o lună.

În acest moment, pe străzile din ţara noastră, sunt aproximativ 20.000 de maşini cu volan pe dreapta. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.