Maşinile înmatriculate în Bulgaria pot să circule doar 90 de zile în România

Autovehiculele înmatriculate în alte state, precum Bulgaria, Italia şi Spania, vor putea circula pe teritoriul României doar pentru 90 zile într-un an, conform unui proiect de lege promovat de Guvern, care va modifica actualul Cod Rutier.

Maşinile înmatriculate în Bulgaria pot să circule doar 90 de zile în România Maşinile înmatriculate în Bulgaria pot să circule doar 90 de zile în România

Proprietarii de maşini care vor depăşi acest termen vor fi sancţionaţi cu amenzi pornind de la 560 de lei şi cu reţinerea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

Decizia a fost luată pentru a evita cazurile în care, prin înmatricularea maşinilor în alte state, este evitată plata în România a taxei de înmatriculare. Proiectul de lege va fi trimis în Parlament, unde va intra în dezbatere în procedură de urgenţă. Prevederile vor intra în vigoare la 60 de zile de la publicarea legii în Monitorul Oicial.

"Nu este o restrângere a drepturilor. Orice cetăţean român are dreptul să îşi înmatriculeze maşina pe numele său, acolo unde are reşedinţa", a explicat comisarul şef Lucian Diniţă, şeful Direcţiei Rutiere din Poliţia Română.

Mai mult informaţii pe www.gândul.info

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.