Maşinile se adaptează supraponderalilor

Persoanele cu probleme de greutate au un motiv de bucurie: producătorii auto caută metode prin care acestea să se simtă mai confortabil la volan.

Maşinile se adaptează supraponderalilor Maşinile se adaptează supraponderalilor

Cei care obişnuiesc să ia cina mult după ora 18:00 şi care nu văd rostul pistei pentru biciclişti, pot să răsufle uşuraţi. Confortul din habitaclu poate fi chiar mai bun, datorită eforturilor industriei auto de a le face pe plac supraponderalilor, în ceea ce priveşte confortul din habitaclu.

Spre exemplu, mânerele laterale din interioarele automobilelor Mercedes-Benz vor fi mai puternice, iar producătorul german testează versiuni ranforsate ale acestora, special pentru cei care au mare nevoie să rămână în scaun cu toate kilogramele în plus pe viraje.

Nici Ford nu este indiferent faţă de această problemă, iar noile butoane de deschidere a portbagajului, elaborate de americani, vor fi perfecte pentru cei care au degetele ca nişte cremwursti. BMW foloseşte porcuşorii de Guinnea pentru a determina confortul ideal al habitaclului, promiţând suporturi laterale care să se adapteze supraponderalilor.

Nissan şi Ford au mers chiar mai departe, încercând să intre în pielea obezilor, la propriu. Cele două companii i-au îmbrăcat pe inginerii lor în costume supradiensionate, ce imitau silueta unui supraponderal, limitând drastic libertatea de mişcare în timpul procesului de proiectare.

Astfel, inginerii au putut concepe butoane mai mari şi plasate mai intuitiv pe bord, în concordanţă cu flexibilitatea redusă, tipică unei persoane cu ceva mai multe kilograme peste medie. Cel mai bun exemplu de până acum este migrarea butonului de avarie către partea superioară a consolei centrale.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.