Maşinile second-hand, la mare căutare în prezent pe piaţa din România

Omul de afaceri Jurgen Schunn, proprietarul celei mai mari companii auto din Arad, a vorbit deschis despre începuturile afacerii sale şi despre situaţia actuală a pieţei auto din România.

Maşinile second-hand, la mare căutare în prezent pe piaţa din România
Maşinile second-hand, la mare căutare în prezent pe piaţa din România

După ce a aflat în urmă cu mai bine de 20 de ani despre mulţimea de maşini care se vânduseră la noi în ţară, Jurgen Schunn a hotărât să vină în România în căutarea unor locaţii pentru o reprezentanţă auto. Primele două centre Auto Schunn Mercedes-Benz au fost cele din Arad şi Sibiu, apoi, pas cu pas, afacerea s-a extins în Deva, Suceava şi Craiova.

A urmat o perioadă în care omul de afaceri ducea personal oamenii la specializare în Germania, până când a ajuns să beneficieze de ajutorul importatorului. Părerea sa este că ne asemănăm foarte mult cu poporul german şi din acest motiv marca s-a bucurat de succes pe piaţa din România.

În prezent, pe piaţa din România, se vând considerabil mai puţine maşini noi decât în perioada de la început, dat fiind faptul că sunt l mare căutare automobilele la mâna a doua şi, de asemenea, concurenţa se face simţită.

"În piaţa auto actuală din România sunt la mare căutare maşinile second-hand. E un lucru normal, chiar dacă nu ne place, concurenţa contribuie la dezvoltarea business-urilor noastre", a declarat domnul Jurgen Schunn.

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.