Maşinile viitorului, văzute prin ochii copiilor la iniţiativa Toyota

Constructorul japonez Toyota a demarat ediţia cu numărul opt a competiţiei de desene pentru copii Dream Car Art Contest, iar talentul şi viziunea participanţilor de anul acestă vă vor impresiona profund.

Maşinile viitorului, văzute prin ochii copiilor la iniţiativa Toyota Maşinile viitorului, văzute prin ochii copiilor la iniţiativa Toyota

Aţi auzit de Toyota Construct-O-Mobile, Toyota Aqua Tour sau de maşina care se "hrăneşte" cu poluare? Dacă da, vă felicităm, dacă nu, aflaţi că aceste modele imaginare sunt produse fascinante ale imaginaţiei unor copii cu vârste de până în 15 ani.

Din 2004, Toyota Dream Car Art Contest se derulează sub forma unei competiţii online care încurajează copiii din toată lumea să-şi prezinte cât mai creativ propriile idei despre cum ar putea arăta maşinile viitorului. 90 de fete şi băieţi din trei categorii de vârstă (sub 10 ani, 12-13 ani, 14-15 ani), talentaţi la desen şi plini de imaginaţie se întrec în propuneri care ilustrează maşina lor de vis în perioada 29 mai - 26 august 2014.

Operele de artă realizate de micuţi ne arată că de cele mai multe ori, lumea văzută prin ochii celor mici este un loc mult mai bun. Nouă ne-au plăcut mult desenele şi maşinile imaginate de copii pentru simplu fapt că dau dovadă de foarte foarte foarte multă inventivitate, creativitate şi grijă pentru mediul înconjurător. Drept pentru care, le-am expus mai jos, după cum urmează:

1. Construct-O-Mobile. Autor: Amma Hiilani Thai, 11 ani, Hawaii.

Maşina poate construi rapid case pentru cei săraci cu ajutorul unor braţe lungi, ca de caracatiţă, care manevrează extrem de rapid materialele de construcţie.

 

2. Happiness Carriage. Autor: Aysha Mohamed Abol Fateh, 15 ani, Arabia Saudită.

Maşina este de fapt un autobuz format prin alăturarea mai multor mini-vehicule colorate.

 

3. Swallowing Plastic Vehicle. Autor: Sumeeth Singhage, 10 ani, Africa de Sud.

Maşina "devorează" deşeurile plastice şi le transformă în cărămizi de calitate care pot fi folosite la construirea de locuinţe.

 

4. Toyota Aqua Tour. Autor: Deepak Aaji Kumar, 14 ani, Qatar.

Maşina este concepută pentru condusul în zone cu aer cu umiditate mare, de unde extrage apa prin condens, pentru ca aceasta să fie folosită ulterior la irigaţii sau pentru alimentarea reţelelor de apă potabilă.

 

5. The Dairy Cow Car. Autor: Sudlert Lertsudwichai, 8 ani, Thailanda.

Maşina ar trebui să călătorească prin Thailanda şi să producă lapte proaspăt pentru copii, pentru ca aceştia să rămână sănătoşi.

 

6. The Pollution Eraser Car. Autor: Brooke Cudahy, 11 ani, Canada.

Maşina curăţă poluarea produsă de celelalte maşini în trafic. În aer aceasta se transformă într-un avion, iar în apă poate lua forma unui submarin pentru a face lumea un loc mai curat.

 

7. Camera Car. Autor: Lauren Park, 14 ani, SUA.

Maşina asta îţi face poze automat, fie că eşti la volan sau pe bancheta din spate De asemenea, camera imensă montată pe plafon capturează şi imagini cu peisajul din jur. Mai rămâne să înveţe să-şi facă selfie-uri.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.