Maşinile Volvo din Europa se vor avertiza reciproc în legătură cu drumurile periculoase

Studiile de siguranţă efectuate de Volvo arată că ajustarea vitezelor la situaţia reală a traficului poate reduce radical riscul de accidente.

Maşinile Volvo din Europa se vor avertiza reciproc în legătură cu drumurile periculoase Maşinile Volvo din Europa se vor avertiza reciproc în legătură cu drumurile periculoase

Volvo Cars face următorul pas pentru a îmbunătăţi siguranţa traficului prin implementarea a două sisteme care permit autovehiculelor Volvo să comunice între ele şi să alerteze şoferii în legătură cu pericolele de pe şosele. Informaţiile vor fi preluate de maşini şi transmise către o bază de date aflată în cloud.

Hazard Alert Light şi Road Alert Road au fost introduse pentru prima dată în 2016 pe automobilele Volvo din Suedia şi Norvegia. Cele două sisteme de siguranţă transmit informaţii despre starea drumurilor şi despre accidentele de pe traseu.

Începând de săptămâna viitoare sistemele devin disponibile pentru şoferii Volvo din întreaga Europă. Cele două sisteme vor veni ca standard pentru toate modelele noi începând din anul 2020.

„Transmiterea în timp real a datelor de siguranţă între maşini poate ajuta la evitarea accidentelor", a declarat Malin Ekholm, şeful Centrului de siguranţă Volvo Cars. "Proprietarii de Volvo contribuie în mod direct la îmbunătăţirea siguranţei drumurilor pentru alţi şoferi, care vor beneficia de avertizări în legătură cu condiţii periculoase de trafic".

Studiile de siguranţă efectuate de Volvo arată că ajustarea vitezelor la situaţia reală a traficului poate reduce radical riscul de accidente. Prin alertarea şoferilor în legătură cu pericolele viitoare, aceştia pot să se adapteze în timp util la condiţii.

Odată cu lansarea acestor caracteristici în întreaga Europă, Volvo Cars îşi reiterează invitaţia adresată industriei de automobile de a participa la schimbul de date referitoare la siguranţa traficului. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.