Măsuri draconice de securitate la Salonul Auto de la Frankfurt. Zeci de maşini vandalizate

Salonul auto de la Frankfurt, care se va deschide pentru public pe 12 septembrie, va impune măsuri draconice de securitate pentru vizitatori. Organizatorii se tem de manifestaţiile activiştilor de mediu, care au cerut publicului să se alăture protestelor împotriva maşinilor.

Măsuri draconice de securitate la Salonul Auto de la Frankfurt. Zeci de maşini vandalizate Măsuri draconice de securitate la Salonul Auto de la Frankfurt. Zeci de maşini vandalizate

Poliţia din Wiesbaden investighează deja un grup care se autointitulează „Pietre în cutia de viteze” după ce mai mult de 30 de maşini de lux au fost vandalizate la un dealer auto din Kronberg (la periferia oraşului Frankfurt), acesta fiind doar unul dintre numeroasele proteste împotriva maşinilor din ultima perioadă.

Asociaţia germană a industriei auto VDA a încercat să dezamorseze, înaintea Salonului auto de la Frankfurt, sentimentul anti-maşini, invitând activiştii de mediu de la Greenpeace şi Deutsche Umwelt Hilfe la Berlin, pentru o discuţie cu reprezentanţi de la BMW, Daimler şi VDA, pe 5 septembrie. Grupurile de activişti de mediu, aşa cum este şi „Pietre în cutia de viteze”, au solicitat publicului să protesteze alături de ei pe 14 septembrie la Frankfurt, astfel că organizatorii Salonului auto i-a avertizat pe spectatori să se aştepte la cozi mai lungi la punctele de control.

Poliţia din Wiesbaden  a anunţat că a inişiat o acţiune împortiva grupului „Pietre în cutia de viteze” după ce membrii săi s-au lăudat că au vandalizat maşini Jaguar, Land Rover şi Aston Martin în curtea unui dealer auto. Parbrize şi geamuri au fost sparte, iar acoperişuri şi panouri de caroserie au fost lovite cu obiecte metalice. 

La începutul lunii august, mai mulţi activişti de mediu au blocat linia de cale ferată care aprovizionează fabrica VW de la Wolfsburg, potrivit Poliţiei din Wolfsburg-Helmstedt.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.