Mazda a primit recunoaşterea Top Safety Pick+ în ceea ce priveşte siguranţa

Autor: ProMotor 25 iul. 2017 Știri auto
Mazda a primit recunoaşterea Top Safety Pick+ în ceea ce priveşte siguranţa

Cinci modele Mazda actuale (cu specificaţii pentru piaţa din SUA) testate în Statele Unite ale Americii de către Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), printre care noua Mazda CX-5, au fost distinse de această organizaţie nonprofit cu cel mai mare rating în ceea ce priveşte siguranţa: Top Safety Plus+.

IIHS evaluează rezistenţa la impact prin cinci teste: accidente frontale mici şi moderate, accidente laterale, de rezistenţă a plafonului, a tetierei şi a scaunului, în condiţiile unei loviri din spate. Pe lângă acestea, se evaluează performanţa farurilor şi prevenirea accidentelor frontale prin intermediul sistemelor de avertizare de coliziune şi de frânare automată.

Modelele Mazda testate în 2017 au fost Mazda CX-9, Mazda CX-3, Mazda3, Mazda6 şi cel mai recent noul CX-5. Fiecare dintre ele au primit încadrarea Top Safety Pick+ atunci când modelul a fost echipat opţional cu sistemul de prevenire a accidentelor şi faruri adaptabile LED, caracteristici care fac parte din tehnologia avansată şi inovatoare i-ACTIVSENSE, ce susţine şi ajută conducătorul auto.

În conformitate cu IIHS, Mazda este singurul producător de automobile dintre 16 producători de echipamente originale care primeşte rating Top Safety Pick+ pentru toate modelele actuale testate în 2017. Aceste rezultate au fost posibile deoarece toate modelele s-au comportat bine în categoria nou adăugată, cea de performanţă a farurilor, precum şi în categoriile deja existente de  evaluare a rezistenţei la impact.

Noua caroserie SKYACTIV-Body, parte din gama de tehnologii SKYACTIV, este uşoară, pentru plăcerea condusului, dar, în acelaşi timp, oferă performanţe excelente în ceea ce priveşte siguranţa coliziunii, după cum arată rezultatele testului IIHS.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide