Mazda lansează versiunea Skyactiv-Hybrid pe noua Mazda3

Autor: Oraan Mărculescu 16 oct. 2013 Știri auto
Mazda lansează versiunea Skyactiv-Hybrid pe noua Mazda3

În 2010, Mazda anunţa demararea unui parteneriat cu Toyota pentru dezvoltare de maşini cu propulsie hibridă, iar primul rezultat al acestei colaborări va fi prezentat în acest an, la Salonul Auto Tokyo 2013.

Este vorba despre Mazda3 în versiune sedan, care combină tehnologia hibridă Synergy Hybrid Drive de pe Toyota Prius cu tehnologia proprie Skyactiv, rezultatul fiind un sistem de propulsie hibridă denumit Skyactiv-Hybrid.

Dacă motorul electric şi bateriile sunt de origine Toyota, motorul termic este benzinarul Skyactiv-G de 2,0 litri, conceput de Mazda, însă valorile de putere şi cuplu ale sistemului hibrid vor fi făcute publice doar la salonul japonez. Ştim, însă, că transmisia este asigurată de o cutie automată CVT (cu variaţie continuă).

Japonezii afirmă că noua Mazda3 Skyactiv-Hybrid este capabilă să parcurgă 30,8 km cu un litru de benzină, ceea ce corespunde unui consum mediu de numai 3,24 litri/100 km – mai puţin decât consumul mediu al actulei Toyota Prius, deşi Mazda va oferi o putere mai mare.

Modelul de serie urmează să fie lansat pe piaţa japoneză în primul trimestru al anului 2014, în timp ce în Europa încă nu se ştie când ar putea fi lansată noua Mazda3 Skyactiv-Hybrid şi la ce preţ.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide