Mazda "Miata" MX-5, una din prezenţele frumoase la Paris 2014

În realitate, noua Mazda MX-5 arată muuult mai bine ca în imaginile oficiale, iar la standul Mazda toată lumea se înghesuie să admire micuţa decapotabilă japoneză.

Mazda "Miata" MX-5, una din prezenţele frumoase la Paris 2014 Mazda "Miata" MX-5, una din prezenţele frumoase la Paris 2014

Mazda a reuşit să facă din noul MX-5 una din atracţiile Salonului Auto de la Paris 2014, iar micuţul model cabrio se bucură de toată atenţia, şi pe bună dreptate. Miata este mai frumoasă, mai agresivă, mai sportivă, mai...cum vreţi voi.

Interiorul arată bine şi se simte plăcut la atingere, materialele sunt de calitate, poziţia este foarte joasă - aşa cum ar trebuie să fie într-un roadster - iar filosofia Jinba-Ittai stă la dispoziţia şoferului: toate comenzile sunt amplasate ergonomic, volanul şi schimbătorul de viteze încurajează o poziţie extrem de naturală la volan, care te îmbie să porneşti motorul şi să-ţi vezi de drum.

N-am putut să fac asta, din păcate, dar aş mai fi petrecut ceva timp în interiorul bine proporţionat al noii Miata, pe care îl veţi recunoaşte uşor ca fiind inspirat din ceea ce oferă Mazda3 în momentul de faţă.

Static, MX-5 se prezintă ca un model închegat, însă verdictul final îl va da comportamentul pe şosea, caracteristică definitorie atunci când vine vorba de roadstere. Până vom avea ocazia să testăm noua Miata, vă ţinem la curent cu alte informaţii de la Salonul Auto de la Paris 2014.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.