Mazda MX-5 25th Anniversary Edition, doar pentru pasionaţii cunoscători

La Salonul Auto New York 2014, actuala Mazda MX-5 apare pentru ultima dată înainte de lansarea unei noi generaţii. Ediţia specială 25th Anniversary nu epatează, ci vine cu delicatese pentru adevăraţii cunoscători.

Mazda MX-5 25th Anniversary Edition, doar pentru pasionaţii cunoscători Mazda MX-5 25th Anniversary Edition, doar pentru pasionaţii cunoscători

După aproape un milion de exemplare produse timp de 25 de ani, Mazda MX-5 (sau Miata pe unele pieţe) a intrat în Cartea Recordurilor ca maşina sport cu două locuri cea mai vândută din lume. Deci e clar că vorbim de o maşinuţă cu un public foarte mare de pasionaţi.

Nimic spectaculos, ziceţi? Aveţi grijă cu fanii lui MX-5...

2014 este ultimul an de fabricaţie pentru actuala generaţie, care, cu ocazia Salonului Auto New York 2014, îşi gratulează fanii cu o ultimă ediţie specială, care aniversează 25 de ani de existenţă a indicativului MX-5 în catalogul Mazda.

Principala caracteristică a lui Mazda MX-5 25th Anniversary Edition este vopseaua specială pentru caroserie, o nuanţă Soul Red Metallic foarte plăcută, completată de acoperişul retractabil finisat în Brilliant Black. De altfel, această nuanţă de negru o regăsim şi pe oglinzile laterale, pe montanţi sau pe arcele de securitate din spatele tetierelor.

Delicatesă inedită: toleranţe extrem de mici pentru piesele motorului. Deci performanţe şi fiabilitate crescute

Jantele de 17 inch sunt şi ele finisate într-un gri Dark Gunmetal care sugerează atenţia la detaliile tehnice. Pentru că această ediţie specială beneficiază de amortizoare de top Bilstein, în timp ce componentele în mişcare ale motorului beneficiază de o atenţie specială a finisării, inginerii afirmând că toleranţele sunt extrem de mici pentru o maşină de serie.

Şi interiorul poate fi considerat o delicatesă pentru fanii maşinii, tapiţeria albă a scaunelor sport având cusătură roşie vizibilă, în timp ce bordul are ornamente într-o culoare apropiată de a caroseriei. Evident, echiparea standard este de vârf pentru această ediţie specială, iar logo-ul ”25th Anniversary” nu lipseşte din meniu.

Nici aici nu vi se pare nimic special? Acum chiar că se supără fanii lui MX-5

Ca o cireaşă de pe tort pentru pasionaţii care vizitează standul Mazda la New York, japonezii expun şi platforma tehnică a viitoarei generaţii Mazda MX-5: şasiul, motorul şi transmisia, suspensia şi sisteml de frânare, tot acest pachet care poartă semnătura Skyactiv le este oferit fanilor în primă audiţie. Poate pentru a ne face şi mai nerăbdători să vedem noua MX-5?

Lăsaţi imaginaţia să zburde şi ”îmbrăcaţi” acest şasiu cum doriţi!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.