Mazda MX-5 RF va ”rupe gura târgului” la Goodwood Festival of Speed 2016. GALERIE FOTO

Noua Mazda MX-5 RF va avea premiera europeană în Marea Britanie...

Mazda MX-5 RF va ”rupe gura târgului” la Goodwood Festival of Speed 2016. GALERIE FOTO Mazda MX-5 RF va ”rupe gura târgului” la Goodwood Festival of Speed 2016. GALERIE FOTO

 


Noua Mazda MX-5 RF va avea premiera europeană în Marea Britanie, în iunie, la Goodwood Festival of Speed. Prezentată încă din martie, la salonul auto de la New York, varianta retractable fastback a legendarului roadster Mazda va fi vedeta standului producătorului auto la Goodwood. MX-5 RF de culoare “Machine Grey” va sta alături de exemplarul MX-5 cu numărul un milion, care a ieşit de pe linia de asamblare în Japonia, pe 22 aprilie, dar şi de conceptele MX-5 Spyder şi MX-5 Speedster.

„Cu noua versiune MX-5 RF, ne-am eliberat de modul tradiţional de a gândi şi ne-am asumat noi provocări pentru a crea ceva original”, declară mangerul de program MX-5 Nobuhiro Yamamoto. “Obiectivul nostru a fost să realizăm o maşină sport cu linii fastback superbe atunci când acoperişul este retras, iar atunci când acesta este montat sentimentul să fie de-a dreptul răvăşitor.”

MX-5 RF împărtăşeşte în cea mai mare parte elementele de design Kodo ale versiunii soft-top, cu aceeaşi lungime, lăţime şi ampatament. Acoperişul, care aduce o creştere de 5 mm în înălţime, este unul dintre cele mai rapide disponibile pe piaţă. Acesta se închide şi se deschide printr-o simplă apăsare de buton chiar şi atunci când maşina se deplasează cu până la 10km/h.

Suspensia special reglată şi direcţia oferă o ţinută de drum rafinată, în timp ce un material fonoabsorbant şi o izolaţie specială aflate în panourile acoperişului contracarează zgomotul roţilor din spate.

Lansată în Europa în toamna trecută, cea de-a patra generaţie MX-5 a fost recent numită Maşina anului 2016 în lume (World Car of the Year) şi a primit premiul de Maşina cu cel mai bun design din lume (World Car Design of the Year) – fiind pentru prima dată în istoria competiţiei când un singur model  câştigă ambele trofee. 

Festivalul Goodwood va avea loc între 23 -26 iunie, în Goodwood, o locaţie aproape de Chichester, Anglia, la 100 de km sud-vest de Londra.

GALERIE FOTO


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.