Mazda MX-5 RF va ”rupe gura târgului” la Goodwood Festival of Speed 2016. GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 27 mai 2016 Știri auto

 


Noua Mazda MX-5 RF va avea premiera europeană în Marea Britanie, în iunie, la Goodwood Festival of Speed. Prezentată încă din martie, la salonul auto de la New York, varianta retractable fastback a legendarului roadster Mazda va fi vedeta standului producătorului auto la Goodwood. MX-5 RF de culoare “Machine Grey” va sta alături de exemplarul MX-5 cu numărul un milion, care a ieşit de pe linia de asamblare în Japonia, pe 22 aprilie, dar şi de conceptele MX-5 Spyder şi MX-5 Speedster.

„Cu noua versiune MX-5 RF, ne-am eliberat de modul tradiţional de a gândi şi ne-am asumat noi provocări pentru a crea ceva original”, declară mangerul de program MX-5 Nobuhiro Yamamoto. “Obiectivul nostru a fost să realizăm o maşină sport cu linii fastback superbe atunci când acoperişul este retras, iar atunci când acesta este montat sentimentul să fie de-a dreptul răvăşitor.”

MX-5 RF împărtăşeşte în cea mai mare parte elementele de design Kodo ale versiunii soft-top, cu aceeaşi lungime, lăţime şi ampatament. Acoperişul, care aduce o creştere de 5 mm în înălţime, este unul dintre cele mai rapide disponibile pe piaţă. Acesta se închide şi se deschide printr-o simplă apăsare de buton chiar şi atunci când maşina se deplasează cu până la 10km/h.

Suspensia special reglată şi direcţia oferă o ţinută de drum rafinată, în timp ce un material fonoabsorbant şi o izolaţie specială aflate în panourile acoperişului contracarează zgomotul roţilor din spate.

Lansată în Europa în toamna trecută, cea de-a patra generaţie MX-5 a fost recent numită Maşina anului 2016 în lume (World Car of the Year) şi a primit premiul de Maşina cu cel mai bun design din lume (World Car Design of the Year) – fiind pentru prima dată în istoria competiţiei când un singur model  câştigă ambele trofee. 

Festivalul Goodwood va avea loc între 23 -26 iunie, în Goodwood, o locaţie aproape de Chichester, Anglia, la 100 de km sud-vest de Londra.

GALERIE FOTO


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide