Mazda MX-5 Yusho – Zoom Zoom

Autor: Laurenţiu Florescu 07 iun. 2012 Știri auto

Mazda MX-5 este una dintre cele mai cunoscute şi apreciate modele sport din lume. Producătorul japonez a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Leipzig conceptul Yusho, model ce vine cu un plus de 86 CP faţă de modelul de serie.

Mazda MX-5 Yusho dispune de acelaşi propulsor de 2,0 litri ca şi modelul de serie, dar ajutat de un compresor mecanic. Puterea totală a motorului ajunge acum în dreptul valorii de 244 CP. Japonezii au apelat pentru modificările la nivelul unităţii de putere la specialistul britanic Cosworth. Pe lângă compresorul mecanic, britanicii au instalat pistoane mai performante şi injectoare cu un debit mărit. Mazda MX-5 Yusho atinge acum o viteză maximă de 250 km/h, cu 30 km/h mai mult decât modelul de serie. Pentru o manevrabilitate superioară s-a instalat o suspensie mai joasă, cu amortizoare Bilstein şi arcuri Eibach.

Din punct de vedere al modificărilor la nivelul design-ului, Mazda MX-5 Yusho dispune de o culoare specială, spoilere uşor modificate, iar evacuarea este plasată pe mijloc pentru a aduce un plus de sportivitate. Un alt model Mazda prezentat la Leipzig este MX-5 Senhu, un model care se va fabrica doar în 200 de unităţi special pentru piaţa din Germania. MX-5 Senhu este dotat cu propulsorul de 2,0 litri ce produce 158 CP şi 187 Nm şi vine în culorile roşu sau negru.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide