Mazda pregăteşte un concurent pentru Chevrolet Volt

Se pare că Chevrolet Volt nu se va bucura prea mult timp de exclusivitate pe piaţa hibridelor, pentru că şi Mazda deja se afla în teste cu un concurent.

Mazda pregăteşte un concurent pentru Chevrolet Volt Mazda pregăteşte un concurent pentru Chevrolet Volt

Chevrolet Volt se deosebeşte de restul hibridelor de pe piaţă prin transmisia originală, motorul termic ocupându-se exclusiv de producerea curentului electric necesar încarcării bateriilor sau punerii în mişcare a maşinii. Mazda pregăteşte acelaşi lucru şi nu se află doar la stadiul de "avem în plan să", ci deja testează un asemenea model folosindu-se de o caroserie de Mazda 5.

Soluţia este asemănătoare cu cea regăsit pe Volt, numai că în cazul de faţă vorbim de un motor Wankel pe post de generator. Motivul pentru care a fost ales acest motor ţine probabil de dimensiunile compacte şi mai puţin de eficienţa redusă şi consumul mare de ulei. Chiar şi aşa, odată maturizată tehnologia, nu este exclus un transplant către Ford.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.