Mazda Premacy Hydrogen RE Hybrid

Mazda prezintă o versiune a modelului Premacy dotată cu un motor rotativ ce funcţionează ca un generator transformând hidrogenul în energie electrică. Lăudabila însă este intenţia celor de la Mazda să-l comercializeze începând cu anul viitor.

Mazda Premacy Hydrogen RE Hybrid Mazda Premacy Hydrogen RE Hybrid
Motorul rotativ a fost montat transversal pentru a scădea rezistenţa la înaintare a oxigenului ce se combină cu hidrogenul pentru a da ca rezultat simplul H2O. Sistemul dual permite ca atunci când se termină hidrogenul motorul să funcţioneze şi cu benzină normală. Sistemul hibrid constă în modul în care energia rezultată din arderea hidrogenului se transmite la roţi. Astfel, motorul pune în mişcare un generator ce produce curent electric pentru motorul electric ce acţionează roţile.

Potrivit producătorului autonomia vehiculului s-a dublat faţă de cea disponibilă pe motorul de pe RX-8 Hydrogen RE, ajungând la 200 de km. De asemenea puterea este cu 40% mai mare permiţând prestanţe dinamice mai bune iar modelul are 5 locuri plus paţiu pentru bagajele acestora. Noul Premacy  va dsponibil la vânzare începând cu 2008, dar pentru moment doar în Japonia.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.