Mazda relansează motorul rotativ

Motorul rotativ Mazda va funcţiona în combinaţie cu un alt motor electric

Mazda relansează motorul rotativ Mazda relansează motorul rotativ

Planurile de viitor ale Mazda includ două modele electrice pe bază de baterii. Unul alimentat doar de baterii, iar altul care va combina o baterie cu un motor Mazda rotativ de dimensiuni mici, care va funcţiona ca range-extender. Rolul acestuia este de a încărca bateria când este necesară creşterea autonomiei vehiculului.

Dimensiunea redusă a motorului rotativ şi puterea mai mare fac posibile mai multe soluţii de tehnologii de electrificare prin intermediul unui grup de elemente.

Beneficiind de compatibilitatea motorului rotativ cu combustibilii lichizi, range-extender-ul care foloseşte motorul rotativ este proiectat să folosească şi gaz petrolier lichefiat (GPL) şi să devină o sursă de electricitate în caz de urgenţă. 

Mazda estimează că motoarele cu combustie internă combinate cu o anumită formă de electrificare vor reprezenta 95% din vehiculele pe care le va produce în 2030 (vehiculele electrice cu baterii vor însemna restul de 5%). Compania va continua să se concentreze pe maximizarea eficienţei motorului termic, după cum indică şi noua motorizare de generaţie viitoare SKYACTIV-X, pe benzină,  cu aprindere prin compresie controlată cu scânteie.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.