Mazda RX-8 Hydrogen RE

Mazdaanunţă începerea testelor de validare pe drumurile europene pentru Mazda RX-8 Hydrogen RE. Vehiculele vor circula în Norvegia în cadrul colaborării cu Hydrogen Road of Norway un proiect ce va implementa o reţea de transport ecologică.

Mazda RX-8 Hydrogen RE Mazda RX-8 Hydrogen RE

Modelul RX-8 Hydrogen RE este un exemplu de implementare a strategiei “Sustainable Zoom-Zoom”. Aceasta vizează dezvoltarea de noi tehnologii cu un impact din ce în ce mai mic asupra mediului, dar asigură în acelaşi timp plăcerea de a conduce şi siguranţa pasagerilor. Mazda este singurul producător auto la nivel mondial care produce motoare rotative RENESIS de serie. Configuraţia unică a acestui propulsor facilitează arderea hidrogenului mai bine decât cea a unui motor convenţional şi în acelaşi timp permite cu uşurinţă trecerea de la alimentarea cu benzină la un combustibil alternativ.

Motorul din echiparea RX-8 Hydrogen RE permite şoferului să alterneze alimentarea între benzină şi hidrogen în funcţie de disponibilitatea fiecărui combustibil şi a infrastructurii necesare. Pe parcursul procesului de validare modelul va fi expus la diferite evenimente pentru cei interesaţi să achiziţioneze un astfel de vehicul.

Participarea în cadrul proiectului HyNor marchează evoluţia noastră către un nou nivel”, declară Akihiro Kashiwagi, Mazda Program Manager responsabil pentru dezvoltarea motorului rotativ pe hidrogen. “Suntem bucuroşi să contribuim la construirea unei societăţi bazate pe energia generată de hidrogen în Norvegia. Mazda urmăreşte să utilizeze informaţiile rezultate din acest proiect în viitor pentru evoluţia vehiculelor cu motorizare pe hidrogen.”
 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.