Mazda RX-8 Spirit R - ediţie specială de final de carieră

Credeaţi că Mazda RX-8 se va retrage de pe scena auto discret? Nicidecum. Fanii adevăraţi vor mai avea la dispoziţie o ediţie specială de final de carieră, RX-8 Spirit R. Atenţie, vorbim strict de fanii japonezi...

Mazda RX-8 Spirit R - ediţie specială de final de carieră Mazda RX-8 Spirit R - ediţie specială de final de carieră

Sportiva japoneză Mazda RX-8 nu va primi laude pentru vânzările relativ modeste, dar, indubitabil, a intrat în istoria modernă auto prin motorul său rotativ, RX-8 fiind, practic, o maşină de colecţie pentru cunoscători. Acum va intra la pensie, dar nu înainte de a ne gratula cu o ediţie specială: Mazda RX-8 Spirit R.

Principalul lucru care ne mâhneşte pe noi, europenii, este faptul că această ediţie finală este dedicată strict pieţei japoneze, unde vor fi vândute doar 1.000 de astfel de exemplare Mazda RX-8 Spirit R. Totuşi, există zvonuri conform cărora acest contingent s-ar putea să fie mărit, pentru a-i satisface pe clienţii interesaţi de pe alte pieţe.

Mazda RX-8 Spirit R este diferenţiată destul de subtil la nivel estetic faţă de modelul de serie normal, având partea inferioară a spoilerului uşor modificată, praguri ceva mai proeminente, iar în spate şi-a făcut apariţia un eleron pe capota portbagajului.

Cel mai mult vor atrage atenţia jantele aurii de 19", care lasă la vedere etrierele vopsite în roşu, ceea ce exprimă mai multă sportivitate decât la un RX-8 normal. În interior, Spirit R îşi va gratula pasagerii cu scaune speciale Recaro, îmbrăcate cu o tapiţerie de piele în două tonuri. Nu lipsesc, evident, logo-urile "Spirit R", în timp ce, la nivel tehnic, nu a fost adusă nici o modificare motorului sau transmisiei.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.