Mazda RX-8 Spirit R – ediţie specială de final de carieră

Autor: Oraan Mărculescu 07 oct. 2011 Știri auto

Sportiva japoneză Mazda RX-8 nu va primi laude pentru vânzările relativ modeste, dar, indubitabil, a intrat în istoria modernă auto prin motorul său rotativ, RX-8 fiind, practic, o maşină de colecţie pentru cunoscători. Acum va intra la pensie, dar nu înainte de a ne gratula cu o ediţie specială: Mazda RX-8 Spirit R.

Mazda RX-8 Spirit R este o editie special de final de cariera, produsa in 1.000 de exemplare

Principalul lucru care ne mâhneşte pe noi, europenii, este faptul că această ediţie finală este dedicată strict pieţei japoneze, unde vor fi vândute doar 1.000 de astfel de exemplare Mazda RX-8 Spirit R. Totuşi, există zvonuri conform cărora acest contingent s-ar putea să fie mărit, pentru a-i satisface pe clienţii interesaţi de pe alte pieţe.

Mazda RX-8 Spirit R este diferenţiată destul de subtil la nivel estetic faţă de modelul de serie normal, având partea inferioară a spoilerului uşor modificată, praguri ceva mai proeminente, iar în spate şi-a făcut apariţia un eleron pe capota portbagajului.

Pe langa jantele aurii si etrierii rosii, Mazda RX-8 Spirit R ne mai gratuleaza cu scaune Recaro

Cel mai mult vor atrage atenţia jantele aurii de 19″, care lasă la vedere etrierele vopsite în roşu, ceea ce exprimă mai multă sportivitate decât la un RX-8 normal. În interior, Spirit R îşi va gratula pasagerii cu scaune speciale Recaro, îmbrăcate cu o tapiţerie de piele în două tonuri. Nu lipsesc, evident, logo-urile „Spirit R”, în timp ce, la nivel tehnic, nu a fost adusă nici o modificare motorului sau transmisiei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide