Mazda RX-Vision readuce în atenţie motorul ignorat de toţi - FOTO

Salonul Auto de la Tokio este deschis pentru public între 30 octombrie şi 8 noiembrie.

Mazda RX-Vision readuce în atenţie motorul ignorat de toţi - FOTO Mazda RX-Vision readuce în atenţie motorul ignorat de toţi - FOTO

Mazda a prezentat astăzi, la Tokyo Motor Show, Mazda RX-Vision. Modelul concept sport este propulsat de un motor rotativ SKYACTIV-R de nouă generaţie.

Cu o configuraţie optimă: motor faţă şi tracţiune spate, RX-VISION reprezintă o "viziune" asupra viitorului, care putea veni doar de la Mazda. Şi una despre care nenumăraţi fani ai brandului speră că va deveni o realitate.

Motoarele rotative sunt unice în măsura în care generează putere prin mişcarea de rotaţie a rotoarelor triunghiulare (spre deosebire de pistoanele alternative din motoarele convenţionale de automobile).

VIDEO Iată cum au reacţionat şoferii la coloana oficială a lui Klaus Iohannis

 

VIDEO Cum urci un motostivuitor pe o plaformă like a boss!

VIDEO Cum arată şi cât costă noua variantă DACIA DUSTER lansată în România: internet wireless şi alte jucării "hi-tech"

Depăşind numeroase dificultăţi tehnice, Mazda a reuşit să comercializeze motoarele rotative, pentru prima dată în dotarea Mazda Cosmo Sport 110S în 1967 şi apoi la mai multe alte modele.

Deşi în prezent nu produce modele de serie echipate cu motor rotativ, Mazda nu a sistat niciodată activităţile de cercetare şi dezvoltare.

„Mazda va continua să îşi asume noi provocări în încercarea de a construi o relaţie specială cu clienţii şi de a deveni marca preferată a acestora” a declarat Masamichi Kogai, Preşedinte şi CEO Mazda.

Salonul Auto de la Tokio este deschis pentru public între 30 octombrie şi 8 noiembrie.

GALERIE FOTO Cum arată Dacia Duster de aproape 20.000 de euro. Printre opţiuni, tapiţerie de piele

VIDEO Noul BMW Seria 7. Nava-amiral a constructorului bavarez iese pe şosele - GALERIE FOTO

Renault Talisman (2015): imagini şi informaţii cu înlocuitorul lui Laguna şi Latitude

VIDEO Messi face reclamă la cea mai ieftină maşină

Bugatti Veyron vs. Koenigsegg CCXR. Care pe care? (VIDEO)

Atenţie, Tesla! Vine Aston Martin electric de 1000 de cai-putere

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.