Mclaren lansează Speedtail. Un hyper-GT car de 1.035 CP, camere video pop-out şi sigle din aur alb – GALERIE FOTO-VIDEO

Autor: Marius Vișan 29 oct. 2018 Știri auto

Compania britanică McLaren a dezvăluit un”hyper-GT car” cu o capacitate de 1.035 cai putere. Noul model are un preţ de aproximativ 1.97 milioane de euro (1.75 de milioane de lire sterline).

Numai 106 astfel de maşini vor fi fabricate, şi toate au fost deja vândute. Aproximativ o treime dintre ele sunt aşteptate în Statele Unite, în ciuda faptului că, tehnic vorbind, Speedtail nu este legal să fie condus pe străzile publice din această ţară. 

Speedtail are trei locuri dispuse în formă de triunghi. Şoferul se află în faţă, iar în spate cei doi pasageri. Acelaşi aranjament al scaunelor a fost folosit şi la supercarul McLaren F1, în anii 1990.

Această poziţie de conducere centrală încalcă regulile de siguranţă din SUA, a spus un purtător de cuvânt al McLaren. La fel şi camerele video pop-out care înlocuiesc oglinzile laterale ale maşinii.

Americanii care au cumpărat maşina pot aplica solicita însă o excepţie care este adesea permisă unor maşini „semnificative din punct de vedere tehnologic” care nu respectă toate regulile. Acelaşi tip de scutire le-au fost acordate cumpărătorilor modelului F1.

McLaren numeşte Speedtail o maşină „hyper-GT”. GT înseamnă Grand Touring, o indicaţie că maşina este concepută pentru lux şi confort, dar şi pentru o viteza maximă fabuloasă. 

Ca şi alte modele McLaren, Speedtail este fabricat în mare parte din fibră de carbon, un material scump, dar puternic şi uşor. Unele părţi vizibile ale maşinii sunt fabricate dintr-o fibră de carbon specială, cu un strat foarte subţire de titan. Acest lucru conferă materialului un aspect strălucitor care poate avea o varietate de culori.

În alte locuri, straturi extrem de subţiri de fibră de carbon sunt aşezate unul peste celălalt, apoi şlefuite în locuri pentru a crea un aspect stratificat. Insignele McLaren şi Speedtail de pe maşină sunt realizate din aur alb de 18 carate.

Cele mai multe dintre comenzile maşinii, altele decât cele legate direct de conducere, sunt operate printr-o serie de ecrane tactile. Există însă şi câteva butoane fizice, cum ar fi cele pentru pornirea maşinii şi punerea acesteia în mişcare. Acestea sunt montate undeva deasupra capului şoferului.

Modul de conducere”Velocity Mode” permite masinii să atingă viteza maximă de 250 de mile pe ora, respectiv 403 km / oră. În acest mod, autovehiculul coboară cu 35 de milimetri mai aproape de şosea, iar camerele laterale se retrag în caroserie.

McLaren nu oferă detalii tehnice despre sistemul hibrid a lui Speedtail, dar motorul pe benzină este de aşteptat să fie similar cu V8-urile turbo folosite şi la alte maşini McLaren.

Primele McLaren Speedtails vor fi livrate clienţilor în 2020. 

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide