Melkus RS2000

După un succes modest cu modelul RS1000, Melkus promite să revină în forţă în 2009 cu un bolid ultra uşor, ieftin şi performant.

Melkus RS2000 Melkus RS2000
Noua maşină va fi o reinterpretare a filozofiei Melkus, bazată pe designul lui RS1000, de unde va moşteni şi uşile de tip 'pescăruş'. Totuşi noul model va fi unul modern, dar care va avea grijă să incorporeze esenţa tipică de retro. La construcţia maşinii se vor folosi materiale uşoare, precum aluminiul, fibra de sticlă sau carbon, astfel încât greutatea totală a modelului să nu depăşească 1000 de kilograme.

Pentru ca o masă redusă este esenţială pentru atingerea unor performanţe demne de luat în seamă, mai ales când motorul va fi unul de doar 250 CP. Cu patru cilindri supraalimentaţi, RS2000 va atinge 100 km/h în mai puţin de 5 secunde şi va avea o viteză de top de 250 km/h. Standard noul model va fi dotat cu frâne cu ABS, airbaguri, climatizare automată şi geamuri electrice. Doar 25 de exemplare vor fi construite manual în fiecare an iar preţul va fi unul accesibil: 60.000 de euro.

Dar dezvoltarea bolidului nu se va opri aici, Melkus plănuind să lanseze şi o versiune de curse denumită GT, mult mai agresivă decât varianta de stradă. Aceasta va fi prezentată cel mai probabil la Salonul Auto de la Frankfurt din 2009, pentru ca doi ani mai târziu Melkus să lanseze şi o versiune hibridă.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.