Membrii familiei Ford păstrează acţiunile auto

Familia fondatoare a Ford Motor a dezminţit informaţiile conform cărora ar intenţiona să vândă participaţia de control deţinută în cadrul grupului, după ce o sursă apropiată situaţiei a declarat că luna trecută a avut loc o întâlnire cu o firmă de consultanţă, în acest scop, transmite Reuters.

Membrii familiei Ford păstrează acţiunile auto Membrii familiei Ford păstrează acţiunile auto

Membrii familiei Ford controlează aproape 40% din drepturile de vot la cel de-al doilea mare producător auto american, prin intermediul unei clase separate de acţiuni, înfiinţată la listarea grupului, în 1956. Grupul aplică un program de restructurare, care include reducerea numărului de angajaţi şi închiderea unor fabrici, pentru a reveni la profitabilitate şi a recupera din cota de piaţă pierdută în favoarea firmelor străine concurente.

La începutul lunii mai, Ford a anunţat că 25.000 de angajaţi au renunţat la posturi, în urma unor compensaţii. Compania a raportat pentru anul trecut pierderi record de 12,7 miliarde de dolari. În primul trimestru, pierderile s-au ridicat la 282 de milioane de dolari.

"Familia Ford nu discută vânzarea acţiunilor deţinute la Ford Motor Company. Declaraţiile surselor sunt neadevărate", a declarat avocatul David Hempstead. O persoană apropiată situaţiei a declarat, luni, că familia Ford s-a întâlnit luna trecută cu reprezentanţi ai unei bănci de investiţii, dar că nu a angajat nici o firmă pentru consultanţă.

Titlurile Ford au încheiat tranzacţiile de luni, de la bursa din New York, în creştere cu 4,06%, la 8,71 dolari pe unitate, după un avans anterior de 4,8%, cel mai rapid din ultimele şase luni. Creşterea cotaţiei a fost determinată parţial de o informaţie publicată de agenţia Bloomberg, conform căreia membrii familiei fondatoare iau în considerare vânzarea unei părţi a participaţiei deţinute la grup, a declarat Kevin Tynan, analist la Argus Research.

Vânzarea grupului Chrysler către fondul de investiţii Cerberus Capital Management a amplificat aşteptările privind o restructurare mai rapidă şi mai amplă a industriei auto americane, determinând avansul titlurilor atât pentru Ford cât şi pentru General Motors (GM), consideră analişti de la JP Morgan şi Bear Stearns. Titurile GM au încheiat tranzacţiile de luni în creştere cu 3,9%, la 30,62 dolari pe unitate.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.