Memorandum of Understanding

Carlos Ghosn face o mişcare de proporţii pe piaţa europeană, achiziţionând jumătate din acţiunile celui mai mare producător de automobile din Rusia.

Memorandum of Understanding Memorandum of Understanding
Actele oficiale au fost semnate pe 8 decembrie, urmând ca anul viitor printr-o majorare de capital Renault să intre în posesia a jumătate din acţiunile producătorului rus. Acesta este deţinător al mărcii Lada şi ocupă 70% din piaţa locală, cu aproape un milion de automobile vândute anual. În urma acestei tranzacţii AvtoVAZ va primi o infuzie de tehnologie ce ii va permite o modernizare rapidă a gamei, în special în segmentul compact.

În condiţiile în care ochii lumii sunt aţintiţi spre China, Renault consideră aceasta piaţă deja foarte aglomerată, preferând să-şi indrepte resursele pe pieţe încă virgine dar cu potenţial imens. Astfel că pe lângă investiţia din Rusia, Renault mai are câteva proiecte în desfăşurare în locaţii precum India, Morocco şi America de Sud. Dacă este însă înţelept ce cele mai mari pieţe din lume, SUA şi China să nu fie acoperite, numai timpul va decide.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.