Mercedes A180 CDI BlueEFFICIENCY Edition e cel mai economic model al mărcii

Autor: Adrian Mihălţianu 12 ian. 2013 Știri auto

Mercedes-Benz A-Class a primit două versiuni noi de echipare din gama eco BlueEFFICIENCY Edition, iar una dintre aceste două variante transformă hatchback-ul german în „cel mai economic model Mercedes-Benz din istorie”, după cum spun chiar oficialii companiei germane.

Mai exact, este vorba despre Mercedes-Benz A180 CDI BlueEFFICIENCY Edition, care are sub capotă un motor diesel de 1,5 litri ce dezvoltă 109 CP, cuplat la o cutie de viteze manuală cu şase rapoarte. Consumul mixt teoretic anunţat de cei de la Mercedes este de 3,6 l/100 km, cu 0,2 l/100 km mai mic decât al modelului A180 CDI BlueEFFICIENCY, iar emisiile de dioxid de carbon sunt de 92 g/km.

A doua variantă se numeşte Mercedes-Benz A180 BlueEFFICIENCY Edition şi vine cu un motor pe benzină de 1,6 litri care dezvoltă 122 CP, cuplat la o cutie de viteze manuală cu şase trepte. Consumul mediu teoretic pentru acest model este de 5,2 l/100 km, cu 0,3 l/100 km mai mic decât al fratelui (aproape) geamăn A180 BlueEFFICIENCY, iar emisiile de dioxid de carbon sunt de 120 g/km.

Cele două versiuni BlueEFFICIENCY Edition vin cu câteva modificări care permit scăderea consumului de carburant, precum acoperirea parţială a grilei radiatorului şi coborârea gărzii la sol cu 15 milimetri. De asemenea, cutia de viteze are rapoarte mai lungi în treptele superioare .

Mercedes-Benz A-Class este al treilea model al producătorului german care primeşte versiuni BlueEFFICIENCY Edition, după C-Class (C220 CDI BlueEFFICIENCY Edition) şi E-Class (E220 CDI BlueEFFICIENCY Edition).

Cele două variante de echipare pentru Mercedes-Benz A-Class vor fi puse în vânzare în 1 februarie 2013, iar primii clienţi îşi vor primi maşinile în martie 2013.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide