Mercedes ar putea construi o fabrică în Rusia

Autor: ProMotor 17 iun. 2016 Știri auto
Mercedes ar putea construi o fabrică în Rusia

 


Daimler ia în considerare construirea primei sale uzine din Rusia, pentru a produce la Moscova automobile Mercedes-Benz, a anuntat un purtător de cuvânt al producatorului auto german, transmite Reuters.

„Suntem în negocieri cu  executivul rus pentru a verifica dacă sunt îndeplinite cerintele economice pentru producţia locală de automobile”,  a declarat purtătorul de cuvânt al Daimler. Acesta nu a dorit să precizeze când ar urma să fie luată o decizie sau câte  automobile ar urma să fie construiască  fabrica din Rusia şi nici care ar fi valoarea exactă  investitiei făcute de gigantul auto german, informează ştirileprotv.ro

Publicaţia germană Handelsblatt anunţă însă că Daimler va cheltui aproximativ 200 milioane de euro la noua fabrica unde vor fi asamblate anual 30.000 vehicole, în special  SUV-uri.

Săptămâna trecută  Association of European Businesses a anunţat că vânzările de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare au scăzut în Rusia în luna  mai cu 14,5%, la 107,665 unitati, pe fondul problemelor cu care se confruntă economia şi al deprecierii rublei, după ce în aprilie livrările auto pe piaşa rusă atinseseră cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani.

Co toate acestea vânzările Mercedes înregistrează creşteri semnificative şi firma are nevoie de noi capacităţi de producţie pentru a face faţă cererii. Mercedes-Benz, divizia de lux a Daimler şi-a menţinut în luna mai poziţia de cel mai vândut brand de lux din lume după ce rivalele de la BMW şi Audi au anunţat scăderea vânzărilor pe piaţa chineză.

În 2013, Daimler a inaugurat la Sebeş, în România, o fabrică petru montajul cutiilor de viteză automate.


Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide