Mercedes Benz 722 SLR GTR

La aproape 10 de ani de la participarea în cursele de anduranţă cu modele precum CLK-GTR, Mercedes se pregăteşte să revină cu un model la fel de impresionant.

Mercedes Benz 722 SLR GTR Mercedes Benz 722 SLR GTR
Chiar înaintea lansării oficiale, într-un mod foarte curios noul model a fost zărit în showroomul unui dealer german. Cei de la Supercars.net au reuşit să facă rost de primele poze cu bolidul bazat pe versiunea 722 a deja supercarului SLR. Toată munca a fost depusă de cei de la AMG şi Mclaren iar rezultatele sunt vizibile cu ochiul liber.

Jantele de circuit marca OZ de 19 inch sunt impresionante precum eleronul imens şi difuzorul spate de mari dimensiuni. Ce nu se vede imediat este reducerea în greutate, cu o suma impresionantă de 300 de kg, modelul având acum doar 1300 de kg, o greutate asemănătoare cu cea a unui vecicul normal de clasă compactă. Şi când pui pe o caroserie aşa de uşoară un motor de dezvoltă 650 de CP trebuie să te aştepţi la performanţe uluitoare.

În interior aproape fiecare componenă a fost înlocuită cu una din fibră de carbon, fiind acomodată şi o cuşcă de siguranţă. Doar 21 de exemplare de GTR vor fi realizate la un preţ de vânzare de 750.000 de euro. Rămâne de văzut dacă se va găsi vreo echipă interesată să concureze în FIA GT1 cu un automobil cu motor amplasat în faţă împotriva unor modele mai potrivite precum Maserati MC12.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.