Mercedes-Benz Antos – pentru transportul de mărfuri pe distanţe mici

Autor: Dan Vache 16 mai 2012 Știri auto

Seria din care face parte noul model Mercedes-Benz Antos este dezvoltată special pentru transporturi grele pe distanţe mici. Noul model va fi prezentat oficial în septembrie, la Salonul Internaţional de Autovehicule Comerciale de la Hanovra.

Noul model promite atât şoferilor, cât şi operatorilor de transport, beneficii esenţiale precum manevrare uşoară şi eficienţă sporită. Liniile şi designul lui Antos subliniază asemănarea cu Mercedes-Benz Actros, însă se diferenţiază de acesta prin cerinţele specifice legate de cabină. Cabina cu o lăţime de 2,3 metri, proiectată special pentru distribuţia pe distanţe scurte, este disponibilă în două variante, S (mică) şi M (medie), ambele oferind acces uşor, ergonomie optimizată şi comenzi intuitive.

Inima noului model de serie este reprezentată de cea mai recentă gamă de motoare Euro VI cu „Blue Efficiency Power”, produsă la Mannheim şi lansată în luna martie a acestui an. Antos acoperă o gamă largă de tipuri de putere, cu nu mai puţin de 13 variante de motoare, între 175 kW (238 hp) şi 375 kW (510 hp). Noul model poate fi disponibil ca platformă de camion sau cap de tractor, în 67 de variante de ampatament, cu o lungime a axului cuprinsă între 2650 mm şi 6700 mm. Uşurinţa în operare este asigurată de transmisia automată PowerShift, iar, când vine vorba de siguranţă, Antos oferă opţiunea Active Brake Assist, care reacţionează acum şi în cazul obstacolelor staţionare.

Gama de bază a modelelor Antos, pentru distanţă scurtă, şi Actros, pentru transportul pe distanţe mari, se extinde din ce în ce mai mult prin adăugarea mai multor modele de specialitate care cresc eficienţa celor două modele de serie. Cu o greutate la gol de aproximativ 6 tone, Loader este creat să maximizeze sarcina, în timp ce punctul de cuplare coborât, înălţimea cadrului saşiului coborâta la Volumer, împreună cu înălţimea interioară de trei metri, măreşte capacitatea de transport a vehiculului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide