Mercedes-Benz ar putea dezvolta un program propriu de maşini electrice: Ecoluxe

Conform lui Georg Kacher, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti auto, Mercedes-Benz ar fi investit circa 2 miliarde de dolari într-o platformă nouă, capabilă să dezvolte de la zero un program propriu de maşini electrice, numit Ecoluxe. Detaliile par a se pune cap la cap...

Mercedes-Benz ar putea dezvolta un program propriu de maşini electrice: Ecoluxe Mercedes-Benz ar putea dezvolta un program propriu de maşini electrice: Ecoluxe

Georg Kacher este unul dintre cei mai vechi şi mai cunoscuţi jurnalişti auto, cu relaţii adânc înfipte în lumea marilor producători auto. Conform acestuia, Mercedes-Benz ar lucra intens la pregătirea unui program numit Ecoluxe, în care a investit peste 2 miliarde de dolari. Rezultatul ar trebui să se concretizeze în lansarea a patru maşini electrice, capabile să acopere cu succes nişe atacate deja de BMW prin marca sa i, precum şi de Audi cu e-tron, dar şi de Tesla, noul-venit care face cele mai mari progrese în acest domeniu.

Ecoluxe este numele programului, rămâne de văzut dacă acesta se va concretiza şi într-un brand separat, însă Kacher vine cu detalii interesante privind maşinile care sunt în dezvoltare: avem o platformă de dimensiuni mai compacte, cu ampatament de 2.700 mm, precum şi o platformă extinsă, cu ampatament de 3.000 mm. Platformele ar asigura, după caz, propulsie cu tracţiune spate, faţă sau integrală, dar şi o modularitate de invidiat: şapte scaune în cazul maşinii de mari dimensiuni (lungime de peste 4.8 metri), spaţii de stocare generoase etc.

Mercedes-Benz testează deja un prototip cu forme futuriste. Click pe imagine pentru mai multe imagini (via Autoblog)

Despre motorizări, Kacher spune că Mercedes-Benz lucrează la motoare capabile să dezvolte până la 610 CP. Nu ştim încă dacă va fi vorba de vehicule 100% electrice sau mai degrabă de hibrizi avansaţi, în care motoarele electrice joacă rolul principal, dar a căror autonomie poate fi extinsă, la nevoie, de un motor cu combustie internă.

Se estimează că Mercedes-Benz ar putea produce circa 80.000 de exemplare pe an, începând din 2019. Până atunci, rămâne ca Mercedes-Benz să confirme sau să infirme aceste zvonuri, dar şi să lanseze mai întâi nişte prototipuri demne de maşinile care trebuie să apară la finalul acestui deceniu.

Sursa: Autoblog.com

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.