Mercedes Benz Attention Assist

Producătorul german a pus la punct un sistem care detectează atunci când un şofer este foarte obosit şi îl atenţionează să ia o pauză.

Mercedes Benz Attention Assist Mercedes Benz Attention Assist

Potrivit unor studii de specialitate, 25% din accidentele de pe autostradă sunt cauzate de oboseala excesivă, astfel încât Mercedes Benz a hotărât să facă ceva în acest sens. Sistemul dezvoltat de germani detectează oboseala în funcţie de: condiţiile de drum, comportamentul şoferului asupra pedalelor şi volanului, reacţiile acestuia la schimbarea unei benzi de circulaţie sau la vântul lateral.

Attention Assist poate să-şi dea seama şi cand se schimbă şoferul, calibrându-se pe urma corespunzător. În momentul în care şoferul este suspectat a fi prea obosit, un semnal acustic puternic se aude alături de un mesaj pe ecranul instrumentelor de bord cu "Attention Assist. Break." Sistemul va intra în producţia de serie de anul viitor.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.