Mercedes Benz Attention Assist

Autor: Silviu Draganescu 12 aug. 2008 Știri auto

Potrivit unor studii de specialitate, 25% din accidentele de pe autostradă sunt cauzate de oboseala excesivă, astfel încât Mercedes Benz a hotărât să facă ceva în acest sens. Sistemul dezvoltat de germani detectează oboseala în funcţie de: condiţiile de drum, comportamentul şoferului asupra pedalelor şi volanului, reacţiile acestuia la schimbarea unei benzi de circulaţie sau la vântul lateral.

Attention Assist poate să-şi dea seama şi cand se schimbă şoferul, calibrându-se pe urma corespunzător. În momentul în care şoferul este suspectat a fi prea obosit, un semnal acustic puternic se aude alături de un mesaj pe ecranul instrumentelor de bord cu "Attention Assist. Break." Sistemul va intra în producţia de serie de anul viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide