Mercedes-Benz G-Class „cucereşte” un baraj din Argentina - VIDEO

Clasa G este modelul de vârf în materie de vehicule off-road de lux.

Mercedes-Benz G-Class „cucereşte” un baraj din Argentina - VIDEO Mercedes-Benz G-Class „cucereşte” un baraj din Argentina - VIDEO

Mercedes-Benz G-Class este un SUV versatil care poate merge acolo unde nici un alt Mercedes nu poate... cu excepţia lui Unimog, poate.

Pentru a-şi dovedi din nou calităţile, producătorul l-a supus unui test pe barajul de la Punta Negra, în Argentina, care este situat pe râul San Juan. Barajul are o înălţime de 100 metri şi are o lungime de 700 metri.

VIDEO

Despre Mercedes-Benz G-Class

Clasa G este modelul de vârf în materie de vehicule off-road de lux. Nu doar că acesta este autoturismul de serie cu cel mai lung palmares de producţie în serie din istoria Mercedes-Benz, dar şi strămoşul tuturor SUV-urilor care poartă steaua Mercedes-Benz – moştenirea fiind totodată motivul pentru care toate modelele off-road ale Mercedes-Benz au litera G inclusă în denumire.

Ce a început în 1972 ca un acord de colaborare între Daimler-Benz AG şi Steyr-Daimler-Puch în oraşul austriac Graz, este astăzi o poveste plină de superlative şi recorduri semnificative. Încă de la primul concept, Clasa G a fost un autoturism unic. Echipa a proiectat un vehicul impresionant din punct de vedere al capabilităţilor off-road, dar în acelaşi timp atrăgător pentru clienţii interesaţi de un vehicul sigur şi complet echipat, potrivit pentru utilizarea în scopuri recreaţionale. Tracţiunea integrală şi diferenţialele 100% blocabile au fost de asemenea parte a caracteristicilor Clasa G încă de la prima versiune, similar şasiului tip scară.

La momentul lansării sale pe piaţă, în primăvara anului 1979, Clasa G a fost disponibil cu 4 motorizări diferite, ce produceau între 72 CP (53 kW) şi 156 CP (115 kW). Clienţii aveau, totodată, opţiunea unei variante de caroserie decapotabilă cu ampatament scurt, cât şi modele cu caroseria tip break, cu ampatament scurt sau lung. În 1989, vehiculele din modelul de serie 463 au marcat începutul unui proces evoluţionar al autoturismului de teren care nu s-a rezumat niciodată doar la actualizarea la standardul tehnologic la nivelul industriei. Această evoluţie a adus, totodată, o creştere constantă a bazei de împătimiţi şi pasionaţi ai Clasa G, subliniind caracterul de vehicul exclusivist potrivit oricărei utilizări. De asemenea, începând cu 1993, vehiculul a primit o denumire oficială: Clasa G.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.