Mercedes-Benz GLK facelift, informaţii oficiale

Autor: Gabriel Grosoiu 26 mart. 2012 Știri auto

Mercedes-Benz GLK a ajuns la mijlocul vieţii, iar acest lucru nu se putea petrece fără un facelift consistent. Aşadar, chiar dacă germanii din Stuttgart au fost destul de ocupaţi cu premiere precum noile A şi SL Class, precum şi cu impresionantul SL 65 AMG, şi-au făcut timp pentru a reîmprospăta şi imaginea reprezentatului lor printre SUV-urile compacte.

La prima vedere, micul GLK, a cărui premieră va avea loc la Salonul Auto New York, pare să fi profitat din plin de noul curent de design ce bate prin gamă. Avem un nou spoiler, dotat cu LED-uri de zi şi cu un ornament ce simulează o priză de aer centrală. Farurile par şi ele inspirate de cele ale lui SL şi A Class, primind un nou aspect, dar şi tehnologia LED.

La partea din spate, conturul stopurilor a rămas acelaşi, dar nu şi layout-ul interior. Bara centrală ce reunea luminile de semnalizare şi marşarier a migrat în segmentul inferior al blocurilor optice şi a pierdut din proporţii. Şi aici au fost preferate LED-urile pentru poziţii şi avertizarea de stop. Bara de protecţie este şi ea nouă, iar cromul este nelipsit din peisaj.

Dar nu numai aspectul exterior a avut de beneficiat de pe urma faceliftului. Noul Mercedes-Benz GLK are de oferit o motorizare diesel complet nouă. Este vorba de un propulsor de 2,1 litri, în patru cilindri, ce va produce 204 CP şi un cuplu de 500 Nm. Acesta va putea fi comandat numai împreuna cu tracţiunea integrală, în configuraţia GLK 250 Bluetec 4MATIC.

De asemenea, binecunoscutul V6 de pe GLK 350 a fost îmbunătăţit, iar acum oferă 306 CP şi un cuplu de 369 Nm. Cei care vor şi mai mult, vor avea la dispoziţie, din luna august, când SUV-ul va ajunge pe piaţă, kit-ul exterior AMG. Acesta va include spoilere noi, tipice tunerului intern, precum şi inserţii cromate ce vor conferi şi mai multă prestanţă maşinii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide