Mercedes-Benz încetează producţia modelului SLC cu versiunea Final Edition - GALERIE FOTO

Mercedes-Benz a confirmat că producţia modelului SLC va înceta anul acesta, urmând ca ultimele exemplare să poarte numele Final Edition

Mercedes-Benz încetează producţia modelului SLC cu versiunea Final Edition - GALERIE FOTO Mercedes-Benz încetează producţia modelului SLC cu versiunea Final Edition - GALERIE FOTO

Mercedes-Benz a confirmat că producţia modelului SLC va înceta anul acesta, urmând ca ultimele exemplare să poarte numele Final Edition. Ele vor ajunge în showroom-urile din Marea Britanie luna viitoare, scrie Autocar.co.uk.

SLC Final Edition ar putea fi dezvăluit la Salonul Auto de la Geneva, ultimul SLC fiind lansat la aproape 23 de ani distanţă după ce roadsterul cu două locuri şi-a făcut pentru prima dată apariţia, sub numele de SLK. Acesta era un model inovator care introducea o nouă structură pliabilă, copiată apoi de mulţi alţi producători de maşini.

SLC Final Edition va oferi patru motoare pe benzină:

  • un motor cu 4 cilindri de 1,6 litri de 152 CP în versiunea SLC 180;
  • un motor cu 4 cilindri de 2,0 litri de 183 CP în SLC 200;
  • un motor cu 4 cilindri de 2,0 litri de 245 CP pentru SLC 300;
  • un motor V6 de 3.0 litri de 390 CP pentru AMC SLC 43.

SLC 180 şi SLC 200 vor veni cu o cutie de viteze manuală cu şase trepte, în timp ce SLC 300 şi SLC 43 vor primi o nouă cutie de viteze automată.

Fără planuri pentru un model succesor, Mercedes-Benz marchează sfârşitul producţiei lui SLC oferind un finisaj opţional cu vopsea galbenă, alături de elementele standard negre şi gri. Aceasta este una dintre culorile folosite la lansarea lui SLK din prima generaţie.

Final Edition se bazează pe trăsăturile oferite de pachetul AMG Line existent, dar vine în plus cu barele de protecţie cu un design unic şi jante din aliaj de 18 inci, în cinci spiţe.

În versiunea SLC AMG 43 Final Edition, roadsterul cu tracţiune spate are un sprint 0-100 km / h în 4.7 sec şi o viteză maximă limitată electronic de 250 km / h. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.