Mercedes-Benz înregistrează vânzări record, iar China devine cea mai mare piaţă a nemţilor

Mercedes-Benz a înregistrat vânzări record în primele şapte luni din 2018, numărul autovehiculelor vândute fiind de..

Mercedes-Benz înregistrează vânzări record, iar China devine cea mai mare piaţă a nemţilor Mercedes-Benz înregistrează vânzări record, iar China devine cea mai mare piaţă a nemţilor

Mercedes-Benz a înregistrat vânzări record în primele şapte luni din 2018, numărul autovehiculelor vândute fiind de 1.356.350 la nivel mondial, în creştere cu 2,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Doar în luna iulie constructorul german a vândut peste 167.000 de autovehicule, aceasta fiind a doua cea mai bună lună după vânzări din istoria companiei. Totodată, Mercedes-Benz şi-a menţinut poziţia de lider de piaţă în segmentul premium în primele 7 luni în Germania, Franţa, Elveţia, Portugalia, SUA, Canada, Coreea de Sud, Japonia, Australia şi Brazilia.

Regiunea Asia-Pacific a fost zona în care Mercedes-Benz a înregistrat cele mai mari vânzări în perioada ianuarie-iulie 2018 (566.000 de unităţi), în creştere cu 4,6% de la an la an. În Europa vânzările au scăzut cu aproape 14% în primele 7 luni din 2018, însă au rămas ridicate (542.000 de unităţi). China reprezintă principala piaţă indivituală a nemţilor, aproape 400.000 de maşini fiind livrate clienţilor din această ţară de la începutul anului, dintre care peste 50.000 doar luna trecută.

Constructorul german estimează o creştere a vânzărilor în perioada următoare datorită lansării noilor modele din Clasa C, care s-a produs în Europa luna trecută.

În Germania, compania a vândut 173.721 de autoturisme în perioada ianuarie-iulie, în scădere cu 2,7%.

În regiunea NAFTA (SUA, Canada şi Mexic), Mercedes-Benz a livrat 216.133 de autoturisme de la începutul anului, peste 178.000 dintre acestea ajungând în SUA.

Cele mai căutate modele de la începutul anului au fost Clasa S, Clasa C şi SUV-urile Mercedes-Benz.

Clasa S s-a vândut în peste 48.000 de exemplare la nivel mondial de la începutul anului. Clasa C în versiunea sedan şi break s-a vândut în aproape 30.000 de exemplare doar în luna iulie.

Mercedes-Benz a livrat aproape 500.000 de SUV-uri de la începutul anului, cele mai vândute modele fiind GLC şi GLC Coupe.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.