Mercedes-Benz îşi va schimba denumirile modelelor din gamă. ML-Class dispare

Producătorul german s-a hotărât să facă modificări de ordin nomenclatural membrilor din familie. Cel mai... discutat caz este ML.

Mercedes-Benz îşi va schimba denumirile modelelor din gamă. ML-Class dispare Mercedes-Benz îşi va schimba denumirile modelelor din gamă. ML-Class dispare

Faptul că până acum au apărut nume noi - pentru maşini noi - în curtea Mercedes-Benz a părut unul cât se poate de natural. Să luăm, spre exemplu, GLA-ul şi CLA-ul, două produse care stau pe platforma noii Clase A. Indiciul către apartenenţa la o platformă este dat de ultima literă a acronimului, în cazul acesta litera „A”. 

Un prim indiciu pe care ni l-a furnizat Mercedes-Benz a fost dat odată cu prezentarea conceptului Coupé SUV - un rival cu stea pentru BMW X6 - care a fost botezat ulterior GLE Coupé.

Nu ai voie să uiţi cum arată conceptul ăsta. Uite aici o galerie foto

Una dintre marile schimbări pentru public va fi redenumirea clasei M (sau ML), care va deveni GLE, indicând relaţiile de rudenie cu Clasa E. Cu GLE vom face cunoştinţă în premieră odată cu debutul faceliftului actualei generaţii ML, facelift programat pentru prima jumătate a anului viitor. 

Conform celor de la Automotive News, SUV-ul compact GLK va schimba „K”-ul în „C”, devenind GLC, iar mamutul GL va fi completat cu litera „S” (devenind GLS) şi va fi poziţionat mai sus decât se află acum GL-ul. De exemplu, va avea o echipare Maybach. Asta îl face, din punctul nostru de vedere, un rival pentru SUV-ul de la Bentley.  

Sursa: Automotive News

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.