Mercedes-Benz lucrează la un sistem automat de parcare, controlat prin smartphone

Mercedes-Benz, împreună cu Bosch şi car2go, lucrează la un sistem automatizat de parcare a maşinilor în garajele subterane sau supraterane. Şoferul trebuie să aştepte într-o zonă aflată în afara parcării, iar printr-o aplicaţie comandă maşina din parcare sau o trimite într-un loc liber.

Mercedes-Benz lucrează la un sistem automat de parcare, controlat prin smartphone Mercedes-Benz lucrează la un sistem automat de parcare, controlat prin smartphone

Nemţii de la Mercedes-Benz, în colaborare cu Bosch şi car2go, vor să uşureze sarcina de a parca maşina într-un garaj subteran şi suprateran. De fapt, vor să elimine complet partea asta a şoferiei.

Mai exact, clientul car2go, care oferă un serviciu de car sharing, aşteaptă în afara parcării, iar prin aplicaţia de smartphone îşi comandă o maşină. Aceasta iese singură din locul în care a aşteptat şi merge către locul unde aşteaptă şoferul.

Când vine momentul predării maşinii, cel de la volan coboară, iar prin aplicaţia de smartphone o trimite în garaj. Maşina ştie ce locuri sunt libere şi merge direct către unul care e gol.

Pentru a face asta, maşinile vor fi dotate cu camere video şi o sumedenie de senzori, iar parcările vor primi, la rândul lor, foarte multă tehnologie care va ghida maşina către un loc de odihnă.

Şi dacă te întrebai cui i-ar folosi aşa ceva, iată o demonstraţie mai jos...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.