Mercedes-Benz oferă o primă de 3.000 de euro proprietarilor de maşini diesel Euro 5

Mercedes-Benz oferă anumitor clienţi din Germania o subvenţie de 3.000 de euro pentru a-şi actualiza sistemele de depoluare de pe maşinile mai vechi. Măsura are scopul de a evita restricţiile de circulaţie introduse în multe oraşe germane.

Mercedes-Benz oferă o primă de 3.000 de euro proprietarilor de maşini diesel Euro 5 Mercedes-Benz oferă o primă de 3.000 de euro proprietarilor de maşini diesel Euro 5

Producătorii auto germani au fost forţaţi să ia în considerare actualizarea sistemele de depoluare de pe maşinile diesel mai vechi după ce mai multe oraşe au anunţat intenţia de a interzice maşinile cu motoare diesel Euro V şi mai vechi.

Săptămâna aceasta, Daimler a lansat un site unde proprietarii de maşini Mercedes-Benz se pot înscrie pentru a primi subvenţia de 3.000 de euro. Între timp, autorităţile din Germania sunt în proces să omologheze un kit retrofit în măsură să aducă maşinile cu motoare diesel Euro V la nivelul de emisii al celor mai moderne cu Euro VI. Deocamdată, numai proprietarii din regiunile în care se prefigurează restricţii de circulaţie.

Kitul retrofit, dezvoltat de o firmă germană special păentru modelele Mercedes-Benz cu motoare diesel Euro V, costă aproximativ 3.000 de euro inclusiv manopera de montare, de unde şi valoarea subvenţiei acordate de Daimler.

Iniţial, producătorii germani aau încercat să ofere actualizări de software şi i-au încurajat pe clienţi să cumpere maşini noi cu motoare mai puţin poluante, dar presiunea asociaţiilor de consumatori i-a forţat să adopte soluţia aftermarket, ca fiind mai eficientă financiar.

sursa: autonews.com

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.