Mercedes-Benz oferă o primă de 3.000 de euro proprietarilor de maşini diesel Euro 5

Autor: Cristian Agatie 07 aug. 2019 Știri auto
Mercedes-Benz oferă o primă de 3.000 de euro proprietarilor de maşini diesel Euro 5

Producătorii auto germani au fost forţaţi să ia în considerare actualizarea sistemele de depoluare de pe maşinile diesel mai vechi după ce mai multe oraşe au anunţat intenţia de a interzice maşinile cu motoare diesel Euro V şi mai vechi.

Săptămâna aceasta, Daimler a lansat un site unde proprietarii de maşini Mercedes-Benz se pot înscrie pentru a primi subvenţia de 3.000 de euro. Între timp, autorităţile din Germania sunt în proces să omologheze un kit retrofit în măsură să aducă maşinile cu motoare diesel Euro V la nivelul de emisii al celor mai moderne cu Euro VI. Deocamdată, numai proprietarii din regiunile în care se prefigurează restricţii de circulaţie.

Kitul retrofit, dezvoltat de o firmă germană special păentru modelele Mercedes-Benz cu motoare diesel Euro V, costă aproximativ 3.000 de euro inclusiv manopera de montare, de unde şi valoarea subvenţiei acordate de Daimler.

Iniţial, producătorii germani aau încercat să ofere actualizări de software şi i-au încurajat pe clienţi să cumpere maşini noi cu motoare mai puţin poluante, dar presiunea asociaţiilor de consumatori i-a forţat să adopte soluţia aftermarket, ca fiind mai eficientă financiar.

sursa: autonews.com

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide