Mercedes-Benz preia tehnologia Tesla pentru a concura cu electricele BMW

Mercedes-Benz vede în BMW un adversar redutabil pe piaţa europeană de maşini electrice, iar pentru o competiţie pe măsură, producătorul german va prelua tehnologie de la Tesla.

Mercedes-Benz preia tehnologia Tesla pentru a concura cu electricele BMW Mercedes-Benz preia tehnologia Tesla pentru a concura cu electricele BMW

BMW este la ora actuală lider pe piaţa vehiculelor electrice din Europa, motiv pentru care Mercedes-Benz a adoptat strategia preluării de tehnologie de la alt producător, pentru a ţine pasul cu rivalii bavarezi. Tehnologia va fi furnizată de americanii de la Tesla, iar mutarea vine ca o încercare a germanilor de a reduce costurile mari pe care le-ar genera dezvoltarea proprie a unei asemenea tehnologii.

Ca primă soluţie, Mercedes-Benz propune modelul B-Class în versiune electrică, un vehicul aflat deja în producţie. Acesta va ajunge în showroom-urile din Germania începând cu 29 noiembrie 2014, după ce în luna iulie a devenit disponibil pentru clienţii din Statele Unite.

Modelul poate rula 200 de kilometri după o încărcare completă a bateriei şi va fi oferit la un preţ similar cu cel stabilit de BMW pentru modelul i3.

Află mai multe detalii pe Mediafax.ro.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.