Mercedes-Benz prezintă camionul autonom al viitorului. VIDEO

Mercedes-Benz lucrează la un proiect de dezvoltare al camionului autonom al viitorului, despre care spun că va deveni o realitate în următorii 10 ani.

Mercedes-Benz prezintă camionul autonom al viitorului. VIDEO Mercedes-Benz prezintă camionul autonom al viitorului. VIDEO

Future Truck 2025 este numele prototipului care vrea să pună bazele unui camion autonom al viitorului. Pentru promovare, Mercedes-Benz a realizat un material video de prezentare bizar, în care nu prea apare o demonstraţie clară a capacităţilor conceptului Future Truck 2025.

Ştim însă că prototipul cu funcţie "Highway Pilot" are la bază un Mercedes-Benz Actros 1845, al cărui motor dezvoltă 449 CP şi un cuplu maxim de 2.200 Nm, resurse ţinute în frâu cu ajutorul unei transmisii automate cu 12 rapoarte Mercedes Powershift 3. Conceptul este dotat cu o suită de senzori şi camere video care identifică obiecte, maşini şi pietoni din imediata vecinătate şi poate comunica prin intermediul sistemului V2V cu alte vehicule participante la trafic.

După ce aruncaţi un ochi pe materialul video de mai jos, am vrea să ne răspundeţi la o întrebare: credeţi că un camion autonom este o idee bună?

Şi am mai avea o întrebare: cam ce credeţi că ar putea face un tirist cu timpul său liber, în cabină? :)

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.