Mercedes-Benz SLC la final de drum?

Autor: Cristian Agatie 05 aug. 2019 Știri auto

Mercedes-Benz SLC (în trecut s-a numit SLK) nu pare că va mai avea un urmaş, dacă zvonurile din industria auto se adeveresc. Un articol din publicaţia germană Automobilwoche, citat de Auto Bild, dă ca sigură renunţarea la SLC, după ce nemţii au confirmat că Mercedes Clasa X nu va avea un succesor.

La conferinţa anuală cu acţionarii de la sfârşitul lunii trecute, şeful Mercedes-Benz Ola Källenius a vorbit despre ”simplificarea gamei de modele” ca o măsură pentru reducerea costurilor. Cu alte cuvinte, asta înseamnă că vor fi modele care vor dispărea. În prezent, gama Mercedes include 40 de modele diferite, iar cu introducerea gamei electrice EQ, numărul de modele va depăşi 50 până în anul 2022.

”Ne vom revizui portofoliul pentru a ne concentra pe cele mai promiţătoare produse” a anunţat atunci Källenius, potrivit publicaţiei germane. Printre victimele măsurilor de austeritate avem dat ca sigur pick-up-ul Clasa X şi roadsterul SLC, comercializat înainte de 2016 sub denumirea SLK.

Zvonurile privind absenţa unui succesor pentru SLC au început să apară încă din primăvara acestui an. În prezent, SLC îşi trăieşte ultimele momente ca serie limitată Final Edition, iar soarta modelului pare pecetluită.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide