Mercedes-Benz SLC la final de drum?

După ce Clasa X a fost pusă pe lista neagră a producătorului din Stuttgart, un alt model popular ar putea să dispară din gama Mercedes-Benz: SLC.

Mercedes-Benz SLC la final de drum? Mercedes-Benz SLC la final de drum?

Mercedes-Benz SLC (în trecut s-a numit SLK) nu pare că va mai avea un urmaş, dacă zvonurile din industria auto se adeveresc. Un articol din publicaţia germană Automobilwoche, citat de Auto Bild, dă ca sigură renunţarea la SLC, după ce nemţii au confirmat că Mercedes Clasa X nu va avea un succesor.

La conferinţa anuală cu acţionarii de la sfârşitul lunii trecute, şeful Mercedes-Benz Ola Källenius a vorbit despre ”simplificarea gamei de modele” ca o măsură pentru reducerea costurilor. Cu alte cuvinte, asta înseamnă că vor fi modele care vor dispărea. În prezent, gama Mercedes include 40 de modele diferite, iar cu introducerea gamei electrice EQ, numărul de modele va depăşi 50 până în anul 2022.

”Ne vom revizui portofoliul pentru a ne concentra pe cele mai promiţătoare produse” a anunţat atunci Källenius, potrivit publicaţiei germane. Printre victimele măsurilor de austeritate avem dat ca sigur pick-up-ul Clasa X şi roadsterul SLC, comercializat înainte de 2016 sub denumirea SLK.

Zvonurile privind absenţa unui succesor pentru SLC au început să apară încă din primăvara acestui an. În prezent, SLC îşi trăieşte ultimele momente ca serie limitată Final Edition, iar soarta modelului pare pecetluită.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.