Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive, condus de Chris Harris. VIDEO

Jurnalistul auto Chris Harris a avut ocazia să conducă noul Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive, adică varianta electrică a coupe-ului SLS AMG, ale cărei patru motoare electrice produc un total de 740 CP şi 1.000 Nm.

Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive, condus de Chris Harris. VIDEO Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive, condus de Chris Harris. VIDEO

Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive este una dintre maşinile care ne spun că revoluţia electrică în domeniul auto abia a început. Deşi viabilitatea maşinilor electrice rămâne în balanţă deocamdată, trebuie să recunoaştem că SLS AMG Electric Drive este un vehicul impresionant.

Cele patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată, produc un total de 740 CP şi nu mai puţin de 1.000 Nm, iar aceste valori se traduc într-un sprint de la zero până la 100 km/h în mai puţin de 3,9 secunde şi o viteză maximă limitată la 250 km/h. De altfel, această demonstraţie de forţă a ingineriei a fost considerată drept cea mai rapidă maşină electrică de serie din lume, însă e posibil ca acest titlu să meargă acum la un producător american, Detroit Electric, care urmează să pună în producţie modelul SP:01.

Oricât de bine ar arăta nişte cifre pe hârtie, e greu de spus dacă o maşină electrică se compară cu o maşină cu motor termic. Pentru a ajunge la un răspuns la această dilemă, jurnalistul britanic Chris Harris a avut ocazia să conducă noul Mercedes-Benz SLS AMG pe un circuit, iar una dintre concluziile sale este că această maşină este mult mai bună decât s-a aşteptat.

Întregul test, în clipul video de mai jos:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.