Mercedes BLK - schiţe

BMW a renunţat la Seria 3 Compact în favoarea Seriei 1. Mercedes se pregăteşte să contracareze familia compactă bavareză prin viitorul BLK.

Mercedes BLK - schiţe Mercedes BLK - schiţe
Cei de la Auto Express ne dau o idee despre cum ar putea arăta viitorul model de clasă compactă, BLK, care ar trebui să concureze cu BMW Seria 1 şi viitorul Audi A3.

Interesant este faptul că acest model nu va exclude prezenţa în gama constructorului a familiei A-Class, dar se poate să înlocuiască actualul SportsCoupe, bazat pe C-Class (fiind, practic, aceeaşi mişcare pe care BMW a făcut-o cu Seria 3 Compact). BLK urmează să fie Mercedesul accesibil pentru tinerii nonconformişti, disponibile mai întâi în variantele hatchback şi coupe, urmate de una coupe-cabrio.

La nivel tehnic, BLK va fi al doilea model de clasă compactă care va oferi tracţiune pe roţile spate, în timp ce motorizările vor fi preluate de la C-Class, ca de altfel şi o parte a platformei tehnice. De asemenea, BLK va beneficia de tehnologia Bluetec pentru motorizările diesel. Apariţia noului model este prevăzută cel mai devreme în anul 2011.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.